NOR CURIER 930X122

cancer

Top 5 produse cancerigene

Circa 3% din cancerele femeilor si 10% din cele ale barbatilor sunt declansate de abuzul de alcool. Exista insa si alte produse care ajuta la declansarea teribilei maladii care se face vinovata de moartea a sute de mii de oameni anual.

Iata care sunt cele mai importante 5 produse generatoare de cancer, conform ultimelor cercetari:

1. Alcoolul – Zeci de mii de cazuri de cancer esofagian, colorectal si hepatic ar putea fi prevenite daca barbatii s-ar limita la doua pahare de alcool pe zi, iar femeile la un singur pahar.

2. Afumaturile – pestele afumat, carnea la gratar si afumaturile in general cresc riscul de cancer la stomac. Fumul contine hidrocarburi aromatice policiclice, substante extrem de toxice si cancerigene. Consumate rar nu pun probleme sanatatii.

3. Mobilul – OMS a incadrat recent radiatiile provenite de la telefoanele mobile in categoria “posibil cancerigene”. Profesorul de neurochirurgie Vlad Ciurea recomanda folosirea limitata a mobilului si evitarea lui sub varsta de 14 ani si de catre gravide.

4. Solarul – anumite aparate de bronzare emit o cantitate de radiatii de 10-15 ori mai mare decat cantitatea emisa in mijlocul unei zile toride de vara. Tinerii care se bronzeaza regulat la solar au un risc dublu de a face melanom, cea mai intalnita, dar si cea mai agresiva forma de cancer de piele.

5. Carnea rosie – consumul regulat de carne rosie, precum cea de vita, de porc si de miel favorizeaza constipatia si provoaca, indirect, cancer colorectal sau gastric. Conform OMS, cantitatea de carne rosie consumata intr-o saptamana nu trebuie sa depaseasca 500 de grame (greutatea preparata), ceea ce inseamna 5-6 portii medii.

Sursa: evz.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90