Donaris 930 x 122

cocaina01

Vaccinul care vindeca dependenta de cocaina

Pasi importanti realizati de cercetatori in lupta cu drogurile: s-a descoperit vaccinul care poate vindeca dependenta de cocaina. Problema este ca in mod sigur producatorii de astfel de substante interzise nu vor sta nici ei cu mainile in san…

Cercetatorii au descoperit un nou vaccin, care ar putea fi solutia pentru dependenta de cocaina. Acesta combina virusul ce cauzeaza raceli si o substanta asemanatoare cocainei. Pana acum vaccinul a fost testat doar pe soareci.

Vaccinul a fost produs de cercetatorii de la Universitatea Cornell si The Scripps Research Institute, informeaza livescience.com. Spre deosebire de alte „tratamente”, noul vaccin nu actioneaza asupra sistemului nervos, ci blocheaza tranzitul cocainei spre creier.

„Datele noastre arata ca vaccinul protejeaza soarecii de efectele cocainei si credem ca aceasta abordare ar putea fi promitatoare in tratarea dependentei la om”, a declarat coordonatorul studiului, cercetatorul Ronald Crystal, profesor de medicina genetica la Weill Cornell Medical College.

Produsul are la baza o substanta care produce anticorpi impotriva cocainei, modificata astfel incat sa poata fi atasata virusului ce cauzeaza raceli obisnuite (adenovirus). Astfel, sistemul imunitar e alertat asupra infectiei, dar in acelasi timp invata sa vada in cocaina un „intrus”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3