930×122 CAPRA 5

dorel vișan

ACTORI CONSACRAȚI, SPECTACOLE ÎN PITEȘTI

Actorii Emil Boroghină, Dorel Vișan și George Custură vor susține spectacole în Pitești cu ocazia Zilei Culturii Naționale – 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

Citiți și: Un argeșean ar putea schimba data unei sărbători naționale!

Emil Boroghină va susține miercuri, 15 ianuarie 2020, de la ora 18:30, în Sala Mare a Teatrului „Alexandru Davila”, recitalul „De la Ovidiu, la Mihai Eminescu”.

Recitalul reface un arc peste milenii, de la Tristele şi Ponticele scrise acum 2.000 de ani de Ovidiu, poetul exilat în Tomis, până la Mihai Eminescu, poetul național. Scenariul: Emil Boroghină, regia: Alina Hiristea, editare video: Marius Perțe și Ciprian Duică, muzica originală: Bogdan Marinescu, cu sprijinul artiștilor vizuali Șerban Savu și Iulia Pană.

Citiți și: DOREL VIȘAN, SPECTACOL ÎN PITEȘTI. INTRAREA, LIBERĂ

Vineri, 17 ianuarie, de la ora 16, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”, va avea loc conferința „Gânduri despre Mihai Eminescu”, susținută de dr. Dumitru Contantin-Dulcan. 

Cu acest prilej, actorul Dorel Vișan va susține un recital liric din opera eminesciană. De asemenea, vor fi lansate cărțile „Somnul rațiunii” (autor, dr. Dumitru Constantin-Dulcan) și „Cântece pentru glas și toacă” și „Cine-i păzește pe paznici?” (autor, Dorel Vișan).

Tot vineri, 17 ianuarie, dar de la ora 18, Centrul Cultural Județean Argeș va organiza evenimentul „Scrisori eminesciene” – un spectacol „one man show” de teatru poetic. Spectacolul este realizat și susținut de actorul George Custură. 

„Scrisori eminesciene” este o producție independentă, având la bază „Scrisoarea I”, „Scrisoarea II” și „Scrisoarea III”, celebrele poeme eminesciene. Accesul la spectacol se va face pe bază de invitație. Invitațiile pot fi obținute de la Sala Lumina.

Pe de altă parte, tot pentru a marca Ziua Culturii Naționale, pe parcursul acestei săptămâni Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” găzduiește expoziția „Sub pecetea lui Eminescu”, expoziție de articole și fotografii din revistele Vatra (1929) și Convorbiri literare (1939).

În plus, la Muzeul Județean, miercuri, 15 ianuarie, de la ora 15, se va desfășura un simpozion dedicat împlinirii a 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90