930 x122 grota rece

adrian cioroianu

ADRIAN CIOROIANU, ÎN PITEȘTI: „M-AM SĂTURAT DE CEI CARE VORBESC URÂT DESPRE ROMÂNIA!”

Istoricul Adrian Cioroianu a fost prezent astăzi în Pitești. La Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu”, într-o sală plină ochi, Cioroianu, fost ministru de Externe, și-a lansat cartea „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Lucrarea, care trebuie să fie în casa tuturor românilor, după cum a spus Octavian Sachelarie, directorul bibliotecii, cuprinde aproape 100 de poveşti adevărate din trecutul țării noastre. „Această carte este plecată dintr-un sentiment de saturaţie pe care îl am la adresa celor care vorbesc foarte urât despre România. Sunt sătul! M-am săturat de cei care spun că în România s-au adunat toate relele posibile, că acest neam nu are nicio ieşire, că totdeauna a fost în coada Europei şi că va rămâne la infinit.”, a afirmat Adrian Cioroianu. „Istoria României nu e plină numai de pete negre, de trădări, de laşităţi, nici pe departe! Avem clipe minunate în istoria noastră şi despre unele dintre ele vorbesc în carte.”, a adăugat istoricul. Din partea gazdelor Adrian Cioroianu a primit cadou lucrarea „Argeşul şi Muscelul, spaţii istorice ale românismului”.

La eveniment au participat și Ionel Didea – rectorul Universităţii Pitești, Constantin Bărbulescu – decanul Facultăţii de Istorie a Universității, Constantin Polexe – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean și Dumitru Tudosiu – inspector școlar general adjunct al județului. Amintim că Adrian Cioroianu este decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3