930×122 CAPRA 5

adrian cioroianu

ADRIAN CIOROIANU VINE ÎN PITEȘTI CA SĂ VĂ SPUNĂ „CEA MAI FRUMOASĂ POVESTE”

Nu des se întâmplă ca în Pitești să ajungă un istoric de talia lui, pe deasupra și fost ministru de Externe în Guvernul României.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Prin urmare, dacă sunteți pasionat de istorie e musai să nu lipsiți de la întâlnirea pe care Adrian Cioroianu v-o dă joi, 3 aprilie, cu începere de la ora 13, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”. Potrivit organizatorilor, intrarea este liberă.

Cioroianu își va lansa în Pitești cartea „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”. „Cartea își propune să ofere câteva răspunsuri la mai multe întrebări. Cum anume a ajuns Gheorghe Gheorghiu-Dej în fruntea comuniștilor români? Cât de playboy a fost regele Carol al II-lea? Cum a fost posibil ca o tânără pe nume Cătălina Toderiu să intre în galeria eroilor naționali sub numele de Ecaterina Teodoroiu? De ce au venit în România președinții Charles de Gaulle și Richard Nixon? De ce regina Angliei l-a plimbat în caleașca regală pe Nicolae Ceaușescu? De ce s-a dus acesta din urmă într-o vizită în Iran chiar în ultimele zile din viața sa? Singura concluzie a acestor pagini este și cea mai simplă: istoria e, mai presus de toate, o poveste apropiată de adevăr despre ceea ce a fost altădată.”, scrie în scurta prezentare făcută cărții pe site-ul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Adrian Cioroianu este decan al Facultății de Istorie a Universității din București, instituție în care lucrează de două decenii. (Foto: cronicadeiasi.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90