NOR CURIER 930X122

bratianu

DESCENDENT AL BRĂTIENILOR, LA VILA „FLORICA” DIN ARGEŞ!

Astăzi a avut loc la Centrul de Cultură „Brătianu” din Ştefăneşti, judeţul Argeş, vernisajul expoziţiei Taberei de pictură de icoane pe sticlă.

Citiți și: Spectacol unic în Lunca Argeșului: Piteștenii, vrăjiți de o explozie de culori nemaivăzută!

Vernisajul acestei expoziţii face parte din seria evenimentelor organizate în cadrul „Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului”, ediţia a VIII-a.

Icoanele au fost realizate de copiii care au participat la Tabăra de pictură de icoane pe sticlă care a avut loc în perioada 14 – 25 iulie 2014.

Citiți și: Tânără din Mioveni, absolventă de „Brătianu” , acum în conducerea gigantului Microsoft

La expoziţie au participat şi copii de la Şcoala Gimnazială Nr. 22 „Ion C. Brătianu” din Constanţa, însoţiţi atât de cadre didactice, dar şi de unul din descendenţii familiei Brătianu, şi anume lectorul univ. dr. Traian Brătianu, ziarist.

Copiii Şcolii Gimnaziale Nr. 22 „Ion C. Brătianu” au pregătit şi o surpriză: o piesă de teatru având ca personaje membri ai familiei Brătianu, pe regele Carol I şi pe Mihail Kogălniceanu.

La rândul lor, măicuţele de la Schitul „Florica” au explicat participanţilor tehnica pictării icoanelor pe sticlă şi importanţa prezenţei icoanelor în religia ortodoxă.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90