New Profesional Consult 930 x 122

dinu lipatti

„DINU LIPATTI” E AICI? DA, VALENTINA, SUNTEM MÂNDRI DE VOI!

Elevi ai Liceului de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești au participat recent la concursul EUROSCOLA, desfășurat la Parlamentului European de la Strasbourg. Nu doar că au participat. Au obținut locul I!

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Au fost coordonați de profesorii Roberto Vișan și Simona Androne, de Violeta Vlădău – director, și de inspectorul școlar Romu Vlădău.

Până la destinație, echipa, formată din elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a, a avut ocazia să vadă Ungaria, Slovacia, Austria, Germania, Lichtenstein și Elveţia. Ajunși la Parlamentul European, elevii piteșteni au făcut cunoștință cu colegi de-ai lor din celelalte țări ale Uniunii Europene. Împreună au dezbătut, au negociat, au modificat, au votat și au adoptat rezoluții privind diverse chestiuni europene. Practic, timp de o zi au fost parlamentari europeni.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

,,Să câștigi nu e totul, să vrei să câștigi, da! Cred că acesta a fost motto-ul după care ne-am ghidat. Ne-am dorit, ne-am pregătit, am luptat și s-a îndeplinit! Nici nouă încă nu ne vine să credem că am obținut acest rezultat! Călătoria noastră spre Parlamentul European de la Strasbourg a fost plină de emoții. Cu toții ne doream să ne facem familiile și prietenii mândri de noi, profesorii, orașul și chiar țara…”, ne spune Maria Valentina Chera, cea care, alături de Mălina Voicu, a ajuns în finala concursului EUROSCOLA și a adus locul I României. Finala, în care s-au calificat patru țări, a constat într-un test de cultură generală. Scorul a fost foarte strâns, răspunsul la ultima întrebare fiind cel care a făcut diferenţa: câţi locuitori are oraşul Strasbourg? Valentina și Mălina au dat răspunsul cel mai aproape de adevăr şi astfel echipa țării noastre a câștigat premiul I.

Echipa a fost susținută și de Primărie, Centrul Europe Direct și Direcţia pentru Sport şi Tineret.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3