930×122 CAPRA 5

bratianu

ELEVII DE LA „BRĂTIANU”, MARELE PREMIU LA ZIUA FRANCOFONIEI

Ziua Internaţională a Francofoniei a fost sărbătorită și în Pitești.

Citiți și: Teribil! S-a întâmplat la Colegiul ,,Brătianu”!

În Club Hush au avut loc proiecţii de filme francofone şi o competiție interliceală cu specific francofon. Sufletul evenimentului a fost Ania Dana Cazan.

De departe, cel mai aşteptat moment l-a reprezentat carnavalul “Minuit a Paris”, în fapt un concurs care a reunit elevi de la cinci unități de învățământ din Piteşti: Liceul Teoretic „Ion Barbu” și colegiile „Zinca Golescu”, „Alexandru Odobescu”, „I.C Brătianu” şi „Maria Teiuleanu”. Probele au constat în cel mai bun costum, cultură generală privind noţiuni specifice francofoniei și aptitudini artistice (muzică, teatru, poezie).

Citiți și: Tânără din Mioveni, absolventă de „Brătianu” , acum în conducerea gigantului Microsoft

Juriul a fost format din Roxana Stoenescu (şef Serviciu Relaţii Internaţionale Tineret și Cultură la Consiliul Județean Argeş), Alisa Ciobanu (director executiv în aceeași instituție), Florin Dumitru (directorul Teatrului „Aşchiuţă”), Ecaterina Stroe (Alianţa Franceză) şi Mylene Kremser (de la ambasada Franței la Bucureşti). A fost prezent și Constantin Polexe, vicepreședintele pe probleme de cultură al Consiliului Județean, CJ fiind organizatorul evenimentului.

Câștigătorii au fost premiați cu bani, valoarea unui premiu variind de la 100 până până la 500 de lei.

Cel mai bun costum: Andreea Tufeanu (Colegiul Naţional Liceal “Zinca Golescu”)

Cultură generală: Tudor Sabin, Liviu Stan şi Eduard Enache (Colegiul Naţional Liceal “Alexandru Odobescu”). Echipa a donat în scop caritabil banii primiți.

Aptitudini artistice: Andreea Valentina Georgescu (Liceul Teoretic “Ion Barbu”)

Marele Premiu: Alexandru Bugan şi Vlad Vitan (Colegiul Naţional „I.C Brătianu”, coordonați de Tatiana Florea, profesor de limba francează)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3