EcoMoto 930×122

    Expoziție de obiecte personale ale lui Ion I.C. Brătianu

    Doi miniștri, ambii de la PNL (al Economiei, Andrei Gerea, și al Culturii, Daniel Barbu), parlamentari, directori, cercetători, profesori și elevi vor participa astăzi în Ștefănești-Argeș la comemorarea marelui om politic și de stat liberal Ion I.C. Brătianu (20 august 1864-24 noiembrie 1927).

    Programul zilei va debuta peste mai puțin de o oră, la 11, cu o slujbă de pomenire și depunere de coroane de flori cu ceremonial militar la capela Brătienilor de la Vila Florica. Tot la capelă va fi dezvelită o placă comemorativă. De la ora 12, la Casa de Cultură a orașului Ștefănești va avea loc un simpozion de comunicări științifice. Vor susține alocuțiuni Dinu Zamfirescu (Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității), Liviu Brătescu (profesor, doctor în istorie și cercetător științific), Cristian Cocea (directorul Direcției pentru Cultură Argeș), Spiridon Cristocea (directorul Muzeului Județean), Constantin Augustus Bărbulescu (decanul Facultății de Istorie a Universității Pitești), Radu Tascovici (decanul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Pitești) și Filofteia Paly (directorul Muzeului Golești).

    Invitații vor avea ocazia să vadă și două expoziții: una cu obiecte personale care le-au aparținut lui Ion I.C. Brătianu și celorlalți membri ai familiei și o alta de costume populare ale Brătienilor.

    Comemorarea de astăzi este parte a proiectului „Argeșeni-valori naționale”, inițiat de Instituția Prefectului de Argeș.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90