EcoMoto 930×122

conferință

GABRIELA ADAMEȘTEANU CONFERENȚIAZĂ AZI ÎN PITEȘTI

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” vă invită ca astăzi, de la ora 13, să participați la conferința „Piteștiul din anii 50. O privire subiectivă”, susținută de scriitoarea Gabriela Adameșteanu. Volumele de la care va porni conferința sunt „Anii romantici” (2014) și „Drumul egal al fiecărei zile” (2008).

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Autoarea este născută pe 2 aprilie 1942 în Târgu Ocna, din județul Bacău. A absolvit în Pitești școala generală și Liceul Teoretic ″Zinca Golescu″. Prozatoare și publicistă, este asociată de multe ori ca stil și teme abordate cu Hortensia Papadat Bengescu. Absolventă a Facultății de Limba și Literatura Română a Universității din București (1960-1965), scriitoarea a fost redactor la diferite edituri, cum ar fi Editura Enciclopedică Română sau Editura Științifică și Enciclopedică.

După o perioadă îndelungată în care interesul ei a fost centrat pe domeniul jurnalistic (a fost redactor șef al revistei 22), autoarea a revenit în literatură.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

A debutat în anul 1971 la „Luceafărul”, iar patru ani mai târziu (în 1975) a publicat romanul „Drumul egal al fiecărei zile”. „Dăruiește-ți o zi de vacanță” (1979) și „Dimineață pierdută” (1983) sunt două dintre lucrările prin care ea scoate în evidență imperfecțiunile umane. Cel mai recent volum al său, „Anii romantici”, apărut anul trecut, este o carte de memorii, jurnale și corespondență. Lucrarea a fost nominalizată la premiul „Cartea Anului 2014” acordat de revista „România Literară” și la Marele Premiu al Festivalului Național de Literatură FestLit Cluj 2014.

Intrarea pentru public la evenimentul de astăzi de la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” din Pitești este liberă.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90