Donaris 930 x 122

armeni

„GENOCIDUL ÎMPOTRIVA ARMENILOR”, COMEMORAT ÎN ARGEȘ

În această săptămână Argeșul, în special Piteștiul, va fi gazda unor evenimente dedicate împlinirii a 100 de ani de la „genocidul împotriva armenilor″.

Citiți și: Este haos pe Drumul Expres! Sute de mașini blocate în trafic, acum!

Programul va debuta mâine, 21 aprilie, la ora 17, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”. Printre altele, cei interesați vor putea vedea și o expoziție de fotografii document din perioada respectivă.

Miercuri, 22 aprilie, tot de la ora 17, la Teatrul „Alexandru Davila” va avea loc avanpremiera filmului documentar „Recunoaște 1915”.

Citiți și: Accident devastator, azi-noapte, în Centrul Piteștiului

Vor urma vineri, 24 aprilie, de la ora 12, depuneri de coroane de flori la Hacikar-ul din Pitești și la monumentul din cimitirul armenesc.

Ultimul eveniment se va consuma sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 11, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești, localitate de lângă Pitești. Vor fi plantați 100 de tei și 100 de panseluțe mov, cu participarea unor reprezentanți ai Ambasadei Armeniei la București.

De organizare se ocupă filiala Pitești a Uniunii Armenilor din România și Parohia Bisericii Armene din Pitești.

Amintim că recent subiectul a provocat un scandal monstru pe plan internațional. Turcia refuză să considere cele întâmplate în 1915 în timpul Imperiului Otoman ca fiind un genocid. De aceea președintele Turciei, Recep Erdogan, a reacționat dur după ce Papa a afirmat că masacrarea armenilor de către turci în urmă cu 100 de ani este „primul genocid din secolul al XX-lea”.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90