930×122 CAPRA 5

75 de ani

INDIENI, MEXICANI ȘI SIRIENI, LA MUZEUL GOLEȘTI

În perioada 13-15 iunie la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti (Argeș) va avea loc o sesiune științifică pentru aniversarea a 75 de ani de la înfiinţarea instituției. Cu această ocazie va fi lansată şi prima monografie a muzeului, care se va intitula „Pagini din istoria Muzeului Goleşti”.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

În aceeași perioadă, împreună cu Federaţia Română a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO şi Alumnus Club, Muzeul Golești va organiza ediţia a VI-a a conferinţei internaţionale UNESCO „Tineretul şi muzeele”, având ca temă obiceiurile uitate ale minorităţilor. Vor participa personalităţi din 14 ţări (Albania, Austria, Bulgaria, Franţa, Grecia, Italia, India, Liban, Malta, Mexic, Olanda, Serbia, Siria și Spania), precum şi reprezentanţi ai minorităţilor naţionale. Cu acest prilej vor fi vernisate două expoziţii: obiecte restaurate din patrimoniul Muzeului Goleşti între 2012 și 2014 și crochiuri de arhitect din satul românesc, expoziţie realizată de arhitectul Mugur Kreiss.

Pe 15 iunie invitaţii vor avea parte de o excursie documentară în Curtea de Argeş, acolo unde vor vizita Biserica Episcopală şi Biserica Domnească.

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA