Kaia 930 x 120

75 de ani

INDIENI, MEXICANI ȘI SIRIENI, LA MUZEUL GOLEȘTI

În perioada 13-15 iunie la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti (Argeș) va avea loc o sesiune științifică pentru aniversarea a 75 de ani de la înfiinţarea instituției. Cu această ocazie va fi lansată şi prima monografie a muzeului, care se va intitula „Pagini din istoria Muzeului Goleşti”.

Citiți și: A început ploaia în Pitești, au început și accidentele

În aceeași perioadă, împreună cu Federaţia Română a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO şi Alumnus Club, Muzeul Golești va organiza ediţia a VI-a a conferinţei internaţionale UNESCO „Tineretul şi muzeele”, având ca temă obiceiurile uitate ale minorităţilor. Vor participa personalităţi din 14 ţări (Albania, Austria, Bulgaria, Franţa, Grecia, Italia, India, Liban, Malta, Mexic, Olanda, Serbia, Siria și Spania), precum şi reprezentanţi ai minorităţilor naţionale. Cu acest prilej vor fi vernisate două expoziţii: obiecte restaurate din patrimoniul Muzeului Goleşti între 2012 și 2014 și crochiuri de arhitect din satul românesc, expoziţie realizată de arhitectul Mugur Kreiss.

Pe 15 iunie invitaţii vor avea parte de o excursie documentară în Curtea de Argeş, acolo unde vor vizita Biserica Episcopală şi Biserica Domnească.

Citiți și: Descinderi în forță: Suspecți de ucidere din culpă și abuz în serviciu, duși la audieri

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90