NOR CURIER 930X122

festival

O FRANȚUZOAICĂ A FĂCUT SHOW LA TEATRUL DAVILA

La Teatrul “Alexandru Davila” din Pitești a avut loc Gala Festivalului Național al Cântecului Francofon “Bonjour, Jeunesse!”.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Festivalul a fost deschis de Ecaterina Stroe, director al Alianţei Franceze din Piteşti. Ulterior, câştigătoarea trofeului de la precedenta ediţie, Elena Popescu, a urcat pe scenă pentru o reprezentaţie de zile mari.

A urmat Mary L’ Asterisque, cântăreață din Franța, care, cu o chitară, a făcut un adevărat spectacol. Mary a interpretat melodii soul, groovy, afro hip hop și trip hop, dar a și improvizat. Cântăreața a stat desculță pe scenă. Prestația ei, lipsită de inhibiții, a fost bine primită de public.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

În ceea ce privește competiția în sine, dintre cei peste 60 de pretendenţi doar 21 au reuşit să se califice în faza finală. Marele Premiu a fost câştigat de Diana Ştefănescu. Premiul I a avut mai mulți câștigători: Ionuţ Bădulescu, Bianca Oprea, Alexandru Bugan Vlad Vitan, Ana Maria Georgescu şi Andreea Valentina. Premiul II a fost obținut de Ana Maria Bărbieru Bucura, Olga Maria Popa, Denisa Maria Dan, Luiza Maria Vlad, Emanuel Chira şi Elisabeta Geanina Voiculescu.

Concursul li s-a adresat tinerelor talente și a avut trei secţiuni, pe categorii de vârstă: 13-15 ani, 16-17 ani şi 18-25 de ani.

În sală au fost prezenţi şi invitaţi speciali. Printre alții, Cristophe Gigaudaut, director al Institutului Francez din România şi consilier de cooperare şi acţiune culturală (care a venit cu soţia lui şi cei trei copii ai lor), și Constantin Stroe, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al uzinei Automobile Dacia.

Festivalul, organizat de Alianţa Franceză și aflat la cea de a IV-a sa ediție, își propune descoperirea de noi talente interpretative și impulsionarea activităţii de educaţie muzicală a tinerilor, oferindu-li-se acestora posibilitatea de a promova francofonia sau de a asimilia elemente specifice culturii şi limbii franceze.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3