Donaris 930 x 122

expozitie

SIRIANCĂ STUDENTĂ ÎN PITEȘTI, LA PRIMA EI EXPOZIȚIE ÎN ROMÂNIA

Noma Shkeir are 28 de ani şi este din Siria. Acum circa șapte luni a venit în România pentru studii. A încheiat anul pregătitor la Universitatea din Pitești și va urma masterul în domeniul muzical la aceeași instituție de învățământ superior. De altfel, Noma este absolventă de Conservator în țara ei natală.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

“Aici mă simt acasă. A fost foarte greu în Siria… Acolo este război şi am venit în România obosită. Acum sunt, însă, fericită! Imi place foarte mult în România pentru că oamenii sunt foarte prietenoşi și generoşi. Ştiu că în cazul în care am probleme în general sunt ajutată. Mi-am făcut mulţi prieteni aici şi nu mai vreau să plec!”, ne-a mărturisit Noma în limba română.

Am vorbit cu ea aseară, la ceainăria „La Librărie, mon cher!” din Pitești, acolo unde a avut loc un eveniment deosebit de important pentru Noma: vernisajul primei sale expoziții de pictură și desen deschisă în România și intitulată, sugestiv, „Femeia de departe”.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Vernisajul a fost dublat de lansarea unei cărți a autorului Nicolae Radu, carte a cărei copertă poartă semnătura grafică a aceleiași Noma Sheiker.

„Femeia de departe” vă propune în jur de 20 de tablouri, fiecare „spunând” câte-o poveste din viața tinerei.

După cum v-am precizat de la bun început, Noma este pasionată și de muzică sau în primul rând de muzică. Are deja 15 ani de când interpretează la violă și vioară. A cântat și în Orchestra Națională Simfonică a Siriei.

„În Damasc (n.r. – capitala Siriei) am cântat cinci ani când eram studentă, cu orchestra de studenţi, de institut superior, şi am fost şi în Orchestra Naţională timp de patru ani. Îmi place foarte mult! Scaunul din orchestră este locul meu în viaţă și vreau să continui!”, ne-a spus Noma.

În România a colaborat cu orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90