NOR CURIER 930X122

alianta franceza

STUDENȚII ȘI ELEVII PITEȘTENI, INVITAȚI LA PROIECȚII DE FILME FRANȚUZEȘTI

Până pe 17 februarie studenţii şi elevii interesați pot participa la proiecţii de filme franțuzești. Printr-un parteneriat încheiat cu Universitatea Piteşti şi clubul multimedia „Vertov Călinescu”, asociația Alianţa Franceză organizează „My french film festival” la sediul său, situat pe strada „Târgul din Vale”, nr. 1. Este o premieră pentru Pitești.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

În sala de lectură a Alianţei Franceze tinerii pot viziona atât lungmetraje, cât şi scurtmetraje înscrise în competiţie. Festivalul este disponibil în lumea întreagă în 13 limbi (franceză, germană, engleză, arabă, chineză, spaniolă, finlandeză, italiană, japoneză, poloneză, portugheză, rusă şi turcă). În competiție sunt 10 filme de lungmetraj şi alte 10 de scurtmetraj. Utilizatorii de internet sunt invitaţi ca la final să puncteze toate filmele şi să lase comentarii pe site-ul dedicat competiției, www.myfrenchfilmfestival.com.

„Studenţii şi elevii ar trebui să se deschidă către lumile care vorbesc altă limbă, asta să înţeleagă! Să se pregătească pentru a înţelege alte limbi, să nu se limiteze doar la lasă că mă descurc eu cu limba engleză, care o ştie tot calculatorul!, mai ales că franceza este o limbă de cultură, este limba diplomaţiei, iar aşa cum ne place să învăţăm engleza pentru calculator franceza am putea să o învăţăm pentru civilizaţie, pentru cultură!”, ne declară Remus Petre Cîrstea, lector la Universitatea Pitești.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

„My french film festival” are ca scop descoperirea regizorilor francezi de talent şi, în acelaşi timp, le oferă utilizatorilor de internet din lumea întreagă posibilitatea să își arate aprecierea pentru filmele franțuzești. La sfârșitul festivalului vor fi decernate 7 premii: 4 pentru filme de lungmetraj şi 3 pentru scurtmetraje. De asemenea, vor fi decernate și premiul cineaştilor, premiul publicului şi premiul presei internaţionale.

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3