EcoMoto 930×122

    5 alimente cheie în lupta contra bolilor

    O alimentație corectă contribuie la o bună stare de sănătate a organismului. Vă prezentăm 5 alimente care ajută împotriva diverselor boli.

    1. Cerealele integrale. Nu conţin grăsimi, fiind bogate în fibre, de aceea o cantitate mică de cereale integrale asigură saţietatea. Ele scad riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat de tip 2 şi a anumitor forme de cancer. Alegeţi întotdeauna cerealele integrale! O pâine din cereale integrale ar trebui să aibă între 3 şi 8 grame de fibre. Prin urmare, citiți eticheta!

    2. Peştele. Peştele gras (ton, somon, păstrăv, hering, sardine) este bogat în acizi graşi omega 3, care îmbunătăţesc procentul de lipoproteine cu densitate ridicată (HDL- colesterol sau colesterolul “bun”) şi reduc nivelul de trigliceride, protejând organismul împotriva bolilor cardiace  Acizii graşi omega 3 ajută la menţinerea tensiunii arteriale şi pot diminua riscul de aritmie cardiacă. Peştele ar trebui consumat cam de 2-3 ori pe săptămână. Trebuie să fim, însă, atenţi la peştii contaminaţi cu mercur şi alte toxine!

    3. Nucile şi migdalele. Migdalele au Ca, Fe, vitamina E nat sau riboflavină, în timp ce nucile sunt bogate în P, Zn, Cu, Fe, K și vitamina E şi nu conţin grăsimi saturate. Fructele oleaginoase nu au colesterol, iar unele studii arată că ele ar scădea nivelul de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL-colesterol sau colesterolul “rău”), reducând riscul declanşării unui infarct miocardic sau a unei boli coronariene. Trebuie consumate cu moderaţie, o porţie ideală fiind de 30 de grame (aproximativ 14 jumătăți de nucă sau 22 de migdale).

    4. Leguminoasele. Sunt bogate în proteine şi reprezintă înlocuitori excelenţi pentru proteinele animale, neavând colesterol şi având puţine grăsimi. Ajută la micşorarea nivelului lipoproteinelor cu densitate ridicată, iar mineralele conţinute ajută la menţinerea tensiunii arteriale. Printre ele se numără o varietate mare de fasole boabe, mazărea şi lintea.

    5. Fructele de pădure. Sunt bogate în antioxidanţi şi flavonide, care scad riscul apariţiei cancerului şi a bolilor cardiovasculare. Afinele au foarte mulţi antioxidanţi, la fel ca şi murele, zmeura şi căpşunile. Fructele uscate trebuie consumate cu moderaţie pentru că au multe calorii.

    Pentru mai multe sfaturi de sănătate şi frumuseţe intră pe www.siluetamea.ro.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    2 comentarii

    • Gratiela spune:

      Bravo Diana, imi plac mult articolele pe care le publici ! Te urmarim ( eu cu fetele, prietenele mele ) in continuare cu mare interes !

      • Mihai spune:

        Dar de ce nu spune nimic dspre semintele de in care s a dovedit ca au efecte miraculoase chiar si impotriva cancerului…

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3