EcoMoto 930×122

    Află ce alimente ne feresc de diabet!

    Diabetul afectează aproximativ 1,5 milioane de români, iar la nivel mondial peste 346 de milioane de oameni sunt diabetici. Un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că până în anul 2030 numărul deceselor cauzate de diabet se va dubla.

    Din fericire, există mai multe moduri prin care această boală poate fi evitată. Alături de sport şi un regim alimentar echilibrat, consumul repetat al unor legume sau fructe scade riscul de îmbolnăvire. Iată o listă a alimentelor care potolesc senzaţia de foame fără să îngraşe şi care ajută la prevenirea diabetului!

    Fulgii de ovăz. Micul dejun bazat pe fulgi de ovăz menţine sub control nivelul de zahăr din sânge. Ovăzul este benefic pentru inimă şi conţine fibre solubile care încetinesc eliberarea glucozei în sânge, reglând astfel nivelul zaharilor din organism. Citricele. Conform studiilor de specialitate, diabetici au carenţe de vitamina C, astfel că citricele bogate în antioxidanţi sunt o idee excelentă pentru o gustare. Lămâia, portocala şi grapefruit-ul au efecte asemănătoare insulinei. Albuşul. Ouăle conţin cele mai bune proteine, fiind perfecte pentru masa musculară. Albuşurile previn diabetul de tip 2, fiind bogate în proteine slabe şi sărace în carbohidraţi. Fasolea. Aceasta are un index glicemic scăzut, astfel că este recomandată diabeticilor. Datorită combinaţiei de carbohidraţi benefici, de proteine slabe şi fibre solubile, fasolea reglează nivelul de zahăr din sânge. Nucile şi alunele. Un pumn de nuci, migdale şi caju pe zi face minuni, furnizând grăsimi sănătoase şi potolind senzaţia de foame. Consumate zilnic, scad riscul de diabet cu 21%.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3