EcoMoto 930×122

calorii

CARE ESTE CEL MAI SĂNĂTOS ULEI PENTRU GĂTIT?

Folosit cu cap, niciun ulei comestibil nu este nociv pentru sănătate, spun experţii. Sunt, însă, uleiuri comestibile care au proprietăți superioare altora.

Citiți și: Un polițist din Pitești, salvatorul neașteptat al unei tinere, lângă Dedeman

Uleiul de palmier se află în topul grăsimilor care trec testul focului, putând suporta temperaturi record de peste 200 de grade, limita unei prăjiri corecte. ,,Are un punct de fumigaţie de 230 de grade, deci se descompune mai greu în substanţe cancerigene decât o fac alte uleiuri. Este excelent în prăjirea cartofilor, de exemplu, pentru că nu îi îmbibă, umflându-i cu calorii.”, arată nutriţionistul Ionuț Ștefan.

Bun pentru prăjit este şi uleiul de cocos, în ciuda falsei impresii că s-ar ,,depune” pe artere. ,,Este controversat pentru că oamenii abia acum au dat de el.”, crede expertul în alimentație.

Citiți și: Un mare lanț de supermarketuri, amendat cu 2 milioane de euro din cauza prețului la ulei

De asemenea, uleiul de măsline rămâne un elixir pentru sănătate indiferent dacă este încins în tigaie sau adăugat în maioneză. Conţine grăsimi ,,bune”, benefice pentru inimă şi capabile să topească burta. ,,La ardere e păcat să-l irosim pe cel extravirgin, mai scump. Varianta mai fină dă savoare supelor-cremă sau maionezei.”, spune nutriționistul. În plus, uleiul de măsline nu expiră şi se alterează numai dacă este expus la lumină. (Sursa: www.doctorulzilei.ro, foto: foodstory.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90