EcoMoto 930×122

    ciocolata_neagra

    Ciocolata neagra, mai buna decat sucurile naturale

    Un grup de oameni de stiinta de la Centrul de cercetari al companiei Hershey din SUA sustine ca pudra de cacao si ciocolata neagra au un nivel mult mai ridicat de antioxidanti decat multe sucuri din fructe proaspete. Ziarul britanic Daily Mail citeaza un studiu care a relevat efecte benefice nebanuite ale produselor din ciocolata neagra.

    Astfel, cercetatorii au verificat continutul mai multor substante-antioxidanti, care previn procesele distructive de oxidare in celulele organismului uman in compozitia mai multor sucuri fresh, cum ar fi cele de rodie, afine, fructele sud-americane acai, precum si in pudra de cacao obtinuta din semintele arborelui de cacao si in ciocolata neagra. In special, cercetatorii au analizat continutul de flavonoide, polifenoli, au masurat activitatea antioxidanta totala.

    Ca urmare a experimentului, cea mai mare concentratie de antioxidanti a fost descoperita in pulberea de cacao. Doza acestor substante in ciocolata neagra a fost, de asemenea, mai mare decat in sucurile de fructe testate. Cu toate acestea, in ciocolata calda, in timpul prepararii careia ciocolata trece printr-un proces de alcalinizare, concentratia de antioxidanti s-a dovedit a fi mica.

    Studii anterioare au demonstrat ca un consum moderat de ciocolata neagra – aproximativ 6,7 grame pe zi – reduce aproape cu o treime riscul de boli de inima. Totusi, dupa cum remarca Daily Mail, din cauza continutului ridicat de zahar in produsele din ciocolata, nutritionistii recomanda utilizarea acesteia ca parte a unei diete echilibrate, care sa includa legume, orez integral si fructe.

    In acelasi timp, potrivit ziarului citat, o alta echipa de cercetatori britanici a trecut la etapa finala de testare clinica a unui nou preparat medical impotriva tusei pe baza de ciocolata.

    Recent, cercetatori de la Universitatea Kentucky din SUA au descoperit o noua proprietate a ciocolatei si anume reducerea agresivitatii. In plus, acestia mai sustin ca iubitorii de ciocolata sunt oameni mai buni si mai toleranti decat cei care nu prefera aceasta delicatesa dulce-amaruie. Despre proprietatile terapeutice ale ciocolatei se stie de mult timp. Pentru a evita depresia, potrivit unor cercetatori, este suficient un consum de 40 de grame de ciocolata neagra pe zi, timp de doua saptamani.

    Sursa: Financiarul

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90