NOR CURIER 930X122

alcool

CUM SĂ BEI ALCOOL FĂRĂ SĂ TE ÎMBEŢI

Vrei să bei toată noaptea fără să te îmbeți? Iată un secret care permite acest lucru.

Citiți și: Ce se întâmplă cu permisul dacă ați fost prins băut sau drogat la volan

Rețeta: drojdie uscată (la pliculeţ), combinată cu iaurt, pentru a fi mai uşor de consumat. Câte o linguriţă din acest amestec luată înainte de fiecare halbă de bere este suficientă pentru a combate efectul neplăcut al alcoolului. Drojdia uscată conţine o enzimă numită dehidrogenază alcoolică (ADH), enzimă care descompune alcoolul în carbon, hidrogen şi oxigen, aşa cum el este metabolizat în mod natural în ficat.

Desigur, această reţetă nu permite un abuz constant de alcool, pentru că fiecare organism reacţionează diferit. Evident, există şi dezavantaje ale acestei soluţii: drojdia matabolizează alcoolul în acetaldehidă, un bioproduct care este carcinogen. În plus, este substanţa care provoacă mahmureala, iar drojdia ar putea accentua starea de mahmureală de a doua zi. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

Citiți și: Pitești. 12 tineri, amendați pentru că “se încălzeau” cu whisky pe domeniul public

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90