NOR CURIER 930X122

    Există şi vicii benefice pentru sănătate!

    Stilul de viaţă modern a adus multe dezavantaje sănătăţii, dar câteva dintre plăcerile vinovate ne-ar putea face mai sănătoşi.

    Consumul de cafea. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că cei care consumă o cantitate constantă de cafea riscă mai puțin să fie deprimaţi, deoarece boabele de cafea sunt foarte bogate în antioxidanţi. Polifenolul din compoziţia acesteia reduce tensiunea arterială, îmbunătăţeşte răspunsul insulinei şi reduce riscul apariţiei Alzheimerului.

    Consumul de ciocolată. Substanţele din compoziţia ciocolatei negre scad tensiunea arterială şi diminuează nivelul hormonilor de stres. Pentru a beneficia de avantajele oferite de consumul de ciocolată este recomandată cea care conţine peste 70% cacao. Un studiul al unor specialiști italieni a demostrat că persoanele care au consumat timp de 15 zile ciocolată neagră şi-au redus aproape la jumătate riscul de a dezvolta rezistenţă la insulină.

    Consumul de alcool. Consumat cu moderaţie, respectiv câte două pahare pe zi, alcoolul poate duce la scăderea riscului apariţiei bolilor cardiace, prevenind, totodată, apariţia Alzheimerului şi a altor boli cronice.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90