- Publicat de: admin
- 13-07-2014, ora 8:07
- Food and drink
IATĂ CE GREŞELI FACI CÂND FIERBI SAU PRĂJEŞTI OUĂ!
Deși pare foarte simplu să gătești ouă, majoritatea persoanelor fie aleg o tigaie nepotrivită, fie pun ouăle în apă fierbinte imediat ce le scot din frigider. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli atunci când gătim ouă.
Citiți și: Greșelile care lasă șoferii fără talon și suspendă dreptul de circulațieOuă fierte
Cei mai mulţi dintre noi pun ouăle în apa fierbinte imediat după ce le scot din frigider. Ne putem trezi astfel cu un ou fiert bine, dar ciobit, deoarece bucăţi din albuş se lipesc de coajă. Cel mai indicat este să pui ouăle într-o oală cu apă rece, apoi să pui oala pe aragaz la foc mare. După ce apa fierbe bine oprește aragazul și acoperă oala cu un capac. Dacă vrei ouă moi, lasă-le să stea 4 minute, pentru ouă mai tari dar cu interiorul mai moale lasă-le 6 minute, iar pentru ouă tari 10 minute. Când sunt gata, nu te apuca să le decojești, ci pune-le la răcit în apă rece.
Citiți și: VREI SĂ SLĂBEȘTI? 3 GREȘELI PE CARE NU TREBUIE SĂ LE FACI!Ouă prăjite
Pentru început sparge cu grijă ouăle ca să nu scapi și bucăți de coajă și să nu spargi gălbenușul. Ca să eviți asta nu “scăpa” ouăle în tigaie de la o distanță prea mare. De asemenea, nu le găti la o temperatură prea ridicată. Dacă ouăle încep să facă o crustă maronie, înseamnă că focul este prea tare. Vei obține ouă arse la bază și crude deasupra. Ca să-ti iasă perfect, ochiurile trebuie făcute într-o tigaie non-aderentă. Folosește puțin unt sau ulei de măsline. Ouăle ochi trebuie gătite doar pe o parte, iar gălbenușul trebuie să rămână lichid. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)