NOR CURIER 930X122

    apa_robinet

    Nu consumaţi doi litri de lichide pe zi!

    Ideea de a consuma minim doi litri de lichide pe zi este total greşită!

    Ea îşi are fundamentul într-un studiu realizat în SUA în anul 1945, studiu care spunea că pentru fiecare calorie mâncată este recomandat să consumi un mililitru de apă, ajungându-se astfel la vestiţii doi litri de lichide zilnici.

    Este important să bem lichide, dar nu trebuie să uităm că acestea se găsesc în toate alimentele pe care le consumăm în mod obişnuit. Pepenele roşu conţine 98% apă, castraveţii, 92%, iar merele au un conţinut de 85% de apă. Organismul este foarte bine construit, astfel că în situaţia în care simte că îi lipseşte ceva reacţionează, iar în cazul lipsei de lichide reacţia se numeşte „sete”.

    O persoană care cântăreşte 90 de kilograme are aproximativ 55 de „kilograme de apă”, iar un pahar în plus sau în minus nu prea ajută! Hidratarea este benefică, dar dacă ne chinuim să bem cele 8 pahare de apă pe zi nefiindu-ne sete o să încetinim activitatea rinichilor, iar senzaţia de oboseală îşi va face simţită prezenţa.

    În spatele mesajului „Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi cel puţin doi litri de lichide pe zi!” se află doar o strategie de marketing a celor care îmbuteliază apa! Studiile arată că după difuzarea mesajului în mod repetat pe posturile TV vânzările apei îmbuteliate au crescut semnificativ. În acest sens s-a pronunţat şi Uniunea Europeană, printr-un proiect care a primit avizul preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso. Proiectul propune sancţionarea cu închisoare de până la 2 ani a tuturor celor care îşi fac reclamă mincinoasă prin susţinerea afirmaţiei că apa asigură o hidratare corespunzătoare.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90