EcoMoto 930×122

pericol

NU CUMPĂRAŢI ROŞII ŢUGUIATE! SUNT UN PERICOL PENTRU SĂNĂTATE!

Nu cumpărați roșii țuguiate, e sfatul experților în legumicultură. Țuguiul crescut în capătul opus codiței e semn că s-au folosit substanțe de creștere și de îndepărtare a dăunătorilor.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Cercetătorii în legumicultură avertizează că folosirea în exces a erbicidelor sau a substanţelor de coacere forţată pot cauza cancer. În aceste condiții, o roșie, de exemplu, se transformă în otravă. Sfatul specialiştilor este să ne ferim să cumpărăm de pe piaţă tomate cu ţugui, adică acel moț crescut în capătul opus codiţei.

La hibrizii de tomate cumpăraţi din import sunt aduse modificări genetice pentru ca roşiile să reziste mai mult timp. Pe de altă parte, substanţele folosite pentru creştere sau îndepărtarea dăunătorilor produc o acumulare a toxinelor în extremitatea fructului. „Se folosesc, așa cum știți, stimulenți în legumicultură. Mă gândesc în acest caz la ethrel, care este avizat pentru pomicultură însă pentru legumicultură nu este avizat pentru că se folosește în concentrații foarte mari pentru a-și face efectul”, a declarat Costel Vânătoru – cercetător în cadrul Stațiunii de cercetare legumicolă Buzău, pentru stiridebuzau.ro. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

Citiți și: Intervalele orare în care se produc cele mai multe accidente rutiere

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90