930 x122 grota rece

cina

mic_dejun

RECOMANDĂRI PENTRU O ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ

Supraponderabilitatea sau chiar obezitatea sunt din ce în ce mai răspândite în ziua de azi pentru că nu se mai respectă mesele principale ale zilei. Sunt încălcate regulile de bază pentru a avea un organism sănătos, ceea ce conduce la deformări ale construcţiei corpului, la celulită şi vergeturi. În general, oamenii sunt neglijenţi şi preferă să mănânce ceva gata preparat (fast-food, foitaje şi multe făinoase), lucru care provoacă dezechilibru la nivelul masei corporale şi al sistemului de funcționare a organismului. Vă prezentăm în cele ce urmează câteva sugestii despre cum trebuie să fie organizate mesele din timpul zilei.

Citiți și: CINĂ ROMANTICĂ LA RESTAURANT CARA

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Corpul are nevoie de energie pentru începerea unei noi zile, realitate care nu trebuie neglijată indiferent de cât de grăbiţi sunteți sau de programul încărcat pe care îl veți avea. Un mic dejun sănătos poate consta, de exemplu, într-un bol cu lapte, cereale integrale, seminţe de dovleac, semințe de floarea soarelui, nuci, fructe confiate şi miere. Între mese pot fi consumate fructe proaspete sau alte gustări.

Prânzul reprezintă o masă esenţială pentru menţinerea energiei. Din păcate, însă, multe persoane sar peste prânz din dorinţa de a slăbi. Este o mare greşeală! De ce? Pentru că prin aşa zisele gustărele servite înainte de masa de seară (covrigei, biscuiţi, cipsuri sau ciocolată) energia corporală scade şi se acumulează calorii şi grăsimi nedorite. Pentru prânz vă recomandăm supă de legume, carne la grătar şi garnituri de legume sau salate, toate cu un aport scăzut de calorii. Un prânz revigorant şi săţios! Gustarea dintre mese vă va ajuta să scăpați de foame şi să vă stăpâniți până la o masă de seară uşoară și sănătoasă, în cazul în care vreți să slăbiți.

Citiți și: ŞI TU POŢI CÂŞTIGA O CINĂ ROMANTICĂ DE VALENTINE’S DAY!

Cina trebuie să fie una uşoară, astfel încât să aveți un somn liniștit. Ea poate consta în carne slabă (precum puiul, curcanul sau peştele la grătar) și o salată. O altă variantă ar fi lactatele slabe, consumate cu moderaţie, alături de una sau de două felii de pâine ori de un covrig. Odată ce veți respecta aceste mese vă veţi simti pline de viaţă, de energie, de sănătate și pregătite pentru pierderea în greutate. Sportul este, totodată, o modalitate excelentă pentru o viaţă sănătoasă, echilibrată şi organizată.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90