930 x122 grota rece

    puiul

    Reteta de primavera: pui cu orez si lamaie

    Un amestec de rosii uscate si ciuperci facut in casa poate spori savoarea puiului gatit dupa reteta sanatoasa de mai jos. Se pun si pastai proaspete de mazare care, coapte impreuna cu puiul si orezul in acelasi vas,  va ofera o cina gustoasa si usoara pentru stomac. Ingrediente

    * 4 jumatati de piept de pui fara oase si fara piele
    * 1/4  dintr-o ceasca de sos de cipuerci si tomate
    * 2  liguri de ulei de masline
    * 1 ceasca de orez cu bob lung
    * 1-1/2 cesti de pastai de mazare proaspata
    * Patrunjel proaspat (optional)
    * Lamaie (optional)

    Pentru sosul picant de cipuerci si rosii va trebuie rosii uscate (in niciun caz in ulei), ciuperci uscate, sare, cimbru, ceapa tocata, seminte de chimion, piper macinat,  pudra de usturoi, piper negru macinat.

    Sosul se face astfel: Intr-un vas mare se pun toate ingredientele de mai sus. Se dau prin blender toate ingredientele. Pentru rosii, trebuie folosit mixerul 30 de secunde. Mutati continutul intr-un vas curat. Daca sosul este pus in frigider, poate fi folosit vreme de o luna.

    Cum se prepara acest fel de mancare

    1. Ungeti usor pieptul de pui cu o ligura de sos preparat in prealabil

    2. Intr-un vas mare puneti puiul la rumenit in ulei de masline incins, timp de doua minute pe fiecare parte. Luati puiul, amestecati sosul ramas in ulei si impreuna cu orezul, totul pentru un minut. Adaugati 2 cesti de apa si puneti din nou puiul in vas. Lasati totul pe foc pana la fierbere, dupa care reduceti intensitatea focului. Amestectul odata fiert trebuie acpoerit si lasat vreme de 15 minute astfel.

    3. Adaugati pastaile de mazare in vas. Acoperiti. Lasati sa fiarba 5 minute sau pana cand orezul devine moale. A se servi cu patrunjel si bucati de lamaie. Reteta este pentru patru portii.

    Informatii nutritionale:
    * Calorii – 428,
    * Grasimi totale – 9g,
    * Grasimi saturate – 2g,
    * Grasimi monosaturate – 5 g,
    * Grasimi polinesaturate – 1 g
    * Colesterol – 82 mg,
    * Sodiu – 625 mg,
    * Carbohidrati – 46g,
    * Zahar –  4g,
    * Fibre – 3g,
    * Proteina – 38g,
    * Vitamina C – 10%
    * Calciu – 8%,
    * Fier – 22%

    Traducere de pe BHG.com (Better Homes and Gardens) – “Weekly Recipes”

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90