EcoMoto 930×122

    AVOCADO

    Surse importante de proteine

    Proteinele sunt esenţiale pentru corpul nostru, deoarece ele stau la baza tuturor proceselor de reparare şi reconstrucţie celulară.

    Aportul optim de proteine este de 0,7-0,8/kg corp/zi, cu valori mai mari la persoanele active, la sportivi, gravide şi copii. Pentru a ne asigura necesarul zilnic de proteine, nu este neapărat nevoie să mâncăm carne. Leguminoasele, cerealele, ouăle şi lactatele pot fi combinate pentru a-i asigura necesarul optim de proteine organismului. Să vedem, așadar, din ce surse valoroase ne putem lua proteinele!

    Ciupercile. Mai sunt numite şi „carnea vegetală”, deoarece conţin proteine valoroase, care le pot înlocui fără probleme pe cele din carne. Sunt foarte gustoase şi se pot prepara în mai multe feluri: pe grătar, la cuptor, sub formă de ciorbă (mai ales cele din specia „Pleurotus”) sau pur şi simplu ca mâncare de ciuperci, cu sos de roşii, fără mult ulei.  

    Avocado. Este fructul cu cea mai mare cantitate de proteine, cu toate că la noi în ţară nu este încă destul de popular. Pe lângă proteinele valoroase pe care le conţine, este şi o sursă semnificativă de acizi graşi esenţiali omega 3 şi omega 6, care contribuie la o bună funcţionare a inimii.

    Fasolea boabe. Fasolea este o legumă importantă, care nu ar trebui să ne lipsească din alimentaţie. Boabele de fasole ajunse la maturitate conţin o cantitate importantă de proteine complete, care ajută la buna funcţionare a oaselor şi a muşchilor.

    Peştele. Conţine proteine de bună calitate, reprezentând, în acelaşi timp, o sursă valoroasă de grăsimi esenţiale omega 3 şi omega, mai ales peştele gras (somon, ton, macrou, somn). Peştele este una dintre cele mai indicate surse de proteine animale pe care le putem consuma pentru că este uşor digerabil, iar proteinele se asimilează uşor. O porţie de 200 de grame e suficientă şi pentru o persoană activă.

    Quinoa. O cereală mai puţin cunoscută la noi, cu toate că este extrem de valoroasă. Vorbim de cereala cu cea mai mare cantitate de proteină, fiind considerată o sursă de proteină completă. De asemenea, quinoa nu are gluten, ceea ce o face foarte uşor de digerat. Este excelenţă pentru cei care prezintă intoleranţă la gluten. Se fierbe, iar apoi se consumă ca garnitură la diverse legume.

    Încearcă să incluzi zilnic în alimentaţie una dintre aceste surse valoroase de proteine, iar corpul tău îţi va mulţumi din plin! Pentru mai multe sfaturi de sănătate şi frumuseţe, intră pe www.siluetamea.ro!

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90