EcoMoto 930×122

    tort_sah

    Tort Sah

    Ingrediente:
    Blat-12 oua, 12 linguri de zahar, 10 linguri de faina, 2 linguri de cacaoa, un praf de copt, un praf de sare,
    Crema-500 g frisca din smantana (sau lichida),

    400 g iaurt de capsuni, 20 g gelatina(2 pliculete), 250 g capsuni, 150 g zahar pudra vanilat
    Optional insiropare blat; suc de fructe, compot sau sirop din200 ml apa+10 linguri de zahar+esenta
    Decor; 200g frisca indulcita, jumatati de capsuni

    Preparare:

    * 1. Se bat albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul, se adauga si galbenusurile zdrobite, esenta si faina amestecata cu praful de copt, turnata in ploaie. Se unge o forma cu inel detasabil cu putin unt apoi se da la cuptorul preincalzit,sa se coaca timp de 15-20 minute.Blatul copt se da la racit apoi se taie pe orizontala in trei parti egale

    * 2. Din carton decupam 3 cercuri cu diametrele de 7,14 si 21 cm, la o forma cu diametrul de 28 de cm. Cu ajutorul acestor cercuri decupam blatul copt la randul lui in 4 inele (in total ele sunt 12,blatul fiind taiat in trei bucati). Siropul se da in cateva clocote apoi se lasa la racit

    * 3. Crema de capsuni se prepara amestecand smantana, iaurtul si zaharul pudra apoise adauga si capsunile taiate cubulete mici cu gelatina topita in 150 ml apa rece si apoi dizolvata fara sa fiarba, la bain marin, turnata in fir subtire, se amesteca bine totul.

    * 4. Se aseaza din nou forma cu inel detasabil, apoi trecem la montarea tortului astfel; se aseaza in forma primul si al 3-lea inele din blat cu goluri intre ele, goluri care se umplu cu crema, la nivelul blatului apoi se insiropeaza usor cu o lingura fiecare inel de blat si apoi se vine deasupra cu al 2 lea rand, asezand inelul 2 si 4 si procedam in continuare la fel pana ce se aseaza toate inelele si tortul va avea practic 4 nivele. Deasupra se niveleaza un strat subtire de crema apoi se decoreaza cu capsuni taiate in jumatati.Se da totul la frigider 2-3 ore pana se incheaga bine. Se desface forma cu grija ,se aseaza tortul pe platou si se decoreaza cu frisca. Se taie felii subtiri.

    Pofta buna!

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3