930 pe 122 COSTACHE

par

3 REŢETE DE ŞAMPON PE CARE LE POŢI PREPARA ACASĂ

Majoritatea produselor de igienă conțin chimicale care riscă să afecteze părul sau unghiile. Unele pot intra în piele și pot ajunge în sânge. Șampoanele organice sunt făcute din plante și ingrediente naturale, dar costă destul de mult. Varianta mai economică este să-ți prepari acasă șamponul.

Citiți și: CURTEA DE CONTURI AGITĂ APELE LA SPITALUL JUDEȚEAN

1.Șampon din oțet și bicarbonat de sodiu

Îți poți curăța părul în câteva minute cu oțet de mere și bicarbonat de sodiu. Pentru a acoperi mirosul puternic de oțet ai posibilitatea să adaugi anumite uleiuri esențiale. Fiecare dintre rețetele de șampon de mai jos se pot adapta nevoilor tale: uleiul de arbore de ceai este foarte eficient împotriva mătreții, uleiul de rozmarin oprește căderea părului, iar uleiul de lavandă relaxează scalpul.

Citiți și: DEZGUSTĂTOR! CARNE DE MIEL CU PĂR PE EA ÎN AUCHAN PITEȘTI-BRADU

Dizolvă o lingură cu bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă caldă. Dacă ai părul gras pune mai mult bicarbonat de sodiu. Păstrează amestecul într-o sticlă. Într-un alt recipient amestecă o ceașcă cu oțet de mere cu o ceașcă cu apă și pune amestecul într-o sticlă. Acest amestec poate fi folosit ca balsam. Dacă ai părul uscat adaugă mai mult oțet. Poți adăuga câteva picături de ulei esențial pentru un miros plăcut și pentru a combate diferitele probleme precum căderea părului (uleiul de rozmarin), mătreața (uleiul din arbore de ceai) sau scalpul uscat (uleiul de lavandă).

2.Șampon din aloe vera

Aloe vera este o plantă hidratantă, de aceea reprezintă un foarte bun ingredient pentru șampon. Vei avea nevoie de patru ingrediente pentru această rețetă: glicerină (5 ml), săpun lichid de Castilia (60 ml), o lingură cu gel de aloe vera și ulei vegetal (1 ml). Poți găsi ingredientele la magazinele naturiste. Gelul de aloe vera poate fi obținut din plantă cu ajutorul unei linguri astfel: ia una dintre frunze și apoi taie-o în două. Poți adăuga câteva picături de ulei esențial pentru un miros plăcut și pentru a combate problemele de genul celor enumerate mai sus.

3.Șampon cu mușețel

Ingredientele de care ai nevoie: 1 litru de Lauril Eter Sulfat de Sodiu, 1 ceașcă cu apă purificată, 20 de grame de mușețel (sau 4 pliculețe de ceai), 1/4 linguriță cu ulei de măsline, 1/4 linguriță cu alcool etilic, 1 recipient de sticlă de 2, 5 litri, o pâlnie și o sticlă de plastic de 1 litru.

Încălzește apa într-o oală și când începe să fiarbă adaugă mușețelul. Apoi oprește focul și lasă oala acoperită 5 minute. Ulterior adaugă alcoolul etilic și uleiul de măsline. Fierbe la foc mic până se dizolvă ingredientele complet. Pune sulfatul de sodiu într-un recipient de sticlă și apoi adaugă amestecul luat de pe foc și omogenizează. Toarnă după aceea amestecul în sticla de plastic cu ajutorul pâlniei. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

555×222  MAIA

Comentarii

RAW FOTO 570 X 90