New Profesional Consult 930 x 122

acnee

TEN_DISTRUS_DE_TIGARI

FUMATUL POATE PROVOCA ACNEE – MAI ALES LA FEMEI!

Dermatologii italieni au identificat o nouă boală: „acneea fumătorului”, numită oficial acnee non-inflamatorie.

Citiți și: Țigările electronice, interzise în toate spațiile publice închise! Sancțiuni record

Fumatul poate provoca acnee, mai ales în rândurile femeilor. Dacă până acum se ştia că tutunul determină îmbătrânirea pielii şi apariţia ridurilor, se pare că acest viciu este responsabil și de o formă particulară de acnee. Aceasta constă în blocarea porilor şi în apariţia comedoanelor, puncte negre conţinând diferite bacterii, care duc, în final, la inflamarea epidermei.

Un studiu la care au participat 1.000 de femei a arătat că 42% dintre fumătoare sufereau de acnee, faţă de numai 10% dintre nefumătoare. Mai mult, femeile care fumează prezintă un risc de patru ori mai mare în a suferi de această boală decât cele care nu fumează. Nicotina modifică, printre altele, capacitatea de dezintegrare a celulelor stratului superficial al pielii şi alterează compoziţia substanţelor antioxidante ale sebumului, astfel apărând acneea.

Citiți și: Elevii prinși făcând acest gest comun vor fi amendați!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3