930 x122 grota rece

monalisa pandelea

    MACHIAJ… DE GROAZĂ! PITEȘTEANCĂ DEMNĂ DE HOLLYWOOD

    „De când sunt mică am pasiunea pentru arte. Am făcut balet 12 ani şi pictam fetele de acolo și le machiam. De asemenea, eu realizam costumaţiile. Ţin minte că furam trusele de machiaj ale mamei mele. Eram extrem de feministă.”, povestește amuzată Monalisa Pandelea, cunoscută sub numele de Mony. Monalisa este un make-up artist demn de Hollywood. Personajele sale… de groază ar putea juca cu succes într-un film horror american.

    Citiți și: MONALISA PANDELEA A MURIT

    A studiat la Academia de make-up din Milano

    După ce a făcut doi ani la profilul matematică-intensiv, Mony a optat pentru Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești, secţia de sculptură. Încă din primele luni de liceu, observându-i talentul, profesorii au trimis-o să participe la olimpiada de desen.

    „Profesorii mă sfătuiau să încerc la design vestimentar, dar mie îmi plăcea mai mult partea de cosmetică. Aşa am găsit Academia BCM din Milano, academie de make-up, singura de acest gen din Europa. A fost o experienţă minunată!

    Am dat admitere pentru că eram foarte mulţi pe puţine locuri. 3 ani am făcut practică prin saloane și spa-uri și am lucrat cu agenţii de modă și cu modele internaţionale. Eram un stagiar şi mă rugau să machiez fete pentru booking-uri, lucram pentru firme extrem de cunoscute.”, spune Monalisa pentru ePiteşti.

    Primul lucru la care se uită sunt sprâncenele

    După această experienţă, Mony s-a întors în ţară ca să pună în practică toate lucrurile învățate în Italia.

    Persoane cunoscute din lumea saloanelor de înfrumuseţare au invitat-o să lucreze cu ele: „Geta Voinea a dorit să mă ia cu ea la salon. Am refuzat, însă, oferta. Dacă lucram în umbra ei, clar nu deveneam cineva, eram doar un simplu angajat.”

    Tânăra a optat în cele din urmă pentru un salon din Piteşti, la care lucrează de doi ani încoace. Machiaj artistic, machiaj anti îmbătrânire, pensat, tatuarea sprâncenelor, gene – de toate acestea se ocupă cu mult profesionalism: „Primul lucru la care mă uit la un om sunt sprâncenele. Mă abţin de foarte multe ori să comentez, nu e bine să spun ceva dacă nu mi se cere părerea. Nu îmi plăcea când vedeam fete pe stradă care aveau goluri în sprâncene şi mă gândeam că eu pot să le rezolv problema. Am făcut cursuri la Uniunea Tatuatorilor din România! Când mă uit la o sprânceană nu stau să calculez, efectiv îmi vine şablonul peste ea, așa cum ar trebui să fie!”

    Machiaj artistic… de groază

    Pentru că adoră să creeze personaje, Mony realizează din mâinile ei adevărate opere de artă, care, suntem convinși, ar avea succes și la Hollywood! Numai bune pentru un film horror, pentru Halloween sau petrecerile cu tematică de groază: „Trebuie să ai o viziune. Mă gândesc la început cum ar trebui procedat, îmi fac rost de materiale şi apoi mă apuc de treabă”.

    Piteştencei, în vârstă de 22 de ani, îi place să citească cărţi psihologice, cărți care îi sunt şi o bună sursă de inspiraţie pentru machiaje. (Foto: Facebook Mony Pink)

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90