NOR CURIER 930X122

MEDIANA_VLAD

Ce soprană frumoasă va concerta în Pitești!

Filarmonica Piteşti organizează joi, 12 septembrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul concert al toamnei 2013.

Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Tiberiu Oprea, soprana Mediana Vlad şi baritonul Stefan Popov propun publicului meloman o seară de operetă: uverturi, arii şi duete din pagini muzicale celebre. În program: Wagner – preludiu la actul III din „Lohengrin”, Strauss – uvertura şi aria Adelei din „Liliacul” şi aria Arsenei din „Voievodul ţiganilor”, Kalman – duetul „Bună ziua, fericire” din „Contesa Maritza”, Lehar – aria lui Danilo din „Văduva veselă” şi valsul „Aur şi argint”, Offenbach – uvertura la „Orfeu în Infern”, Sieczynski – „Wien, Wien, nur du allein”, Verdi – uvertura la „Forţa destinului”, E de Curtis – „Non ti scordar di me” și Dendrino – duetul Calypso din „Lysistrata”.

Venită din Statele Unite ale Americii pentru a studia tehnica vocală în România, Mediana Vlad este licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. În noiembrie 2010 a obţinut înaltul titlu academic de doctor în muzică.  Este prim solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Capitală. Colaborează cu Opera Naţională şi cu Studioul Experimental de Operă şi Balet al O.N.B., cu Teatrul „Bulandra” şi cu filarmonici din ţară.  A susţinut spectacole la Opera Comică şi concerte pe scena Ateneului Român și a Radiodifuziunii Române şi a participat la Festivalul Internaţional „George Enescu”, la MozartFest şi Festivalul Internaţional de Muzică Barocă. Versatilitatea vocii Medianei Vlad şi dragostea ei pentru copii se regăsesc în rolurile principale Disney „Albă ca Zăpada” și „Frumoasa din pădurea adormită”.

Baritonul Stefan Popov s-a născut în Bulgaria, ţara în care a şi absolvit studiile liceale şi în care a profesat, doi ani, ca artist liric, la Teatrul de Operă din Sliven. În anii ’80 urmează cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, iar din 1992 este angajat al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”. A colaborat cu numeroase teatre şi filarmonici din ţară şi cu Radioteleviziunea Română. A susţinut turnee în Italia, Germania, Elveţia, Portugalia, Cipru, Olanda, Ucraina, Ungaria și Egipt. A primit dinstincţii din parte Fundaţiei „Oedip” şi a Forumului Muzical Român.

Tiberiu Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală-dirijat orchestră la clasa maestrului Ludovic Bacs, absolvind, totodată, şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, Andre Parfenov (Germania), Mirabela Dina, Alexander Scherbakov (Rusia) și Ladislau Csendes. Deasemenea, interpretează alături de artişti vocali de marcă, precum Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Crina Zancu, Stefan Ignat, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov, Simonida Luţescu, Doina Scripcaru, Claudia Măru-Hanghiuc, Otilia Rădulescu-Ipek (Turcia) și Lucia Cicoară-Drăgan.

Din respect pentru public, concertul este susţinut în avanpremieră în Piteşti.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3