Donaris 930 x 122

bolero

CELEBRUL BOLERO, LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Pitești programează săptămâna viitoare nu unul, ci două concerte.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Iubitorii muzicii lui Maurice Ravel se vor bucura marţi, 17 martie, de un concert cameral susţinut, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de ansamblul „Remember Enescu”.

Solişti vor fi pianiştii Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu. În program: Fanfare pour L`Évantail de Jeanne, Ma mère l’Oye, Rapsodie Espagnole, La Valse (aran. L. Garban) și Bolero (aran. M. Ravel).

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu (foto) au format ansamblul cameral în 2005, susţinând concerte şi recitaluri în Bucureşti (la Ateneul Român, Muzeul „George Enescu”, Palatul Cotroceni, Palatul Şuţu și Centrul Cultural Ungar), Bacău, Botoșani, Bistrița, Braşov, Brăila, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca, Covasna, Galați, Pitești, Ploieşti, Suceava, Târgu-Mureș, Tulcea și Vaslui. De asemenea, au fost aplaudaţi în Belgia, Germania, Republica Moldova și Ucraina. Au participat la festivaluri de gen din ţară şi din străinătate, făcând numeroase turnee de promovare a muzicii lui George Enescu. Cei doi pianişti au mai fost prezenţi la Filarmonica Piteşti în 2011 şi 2013.

Recitalul lunii se va desfăşura joi, 19 martie, tot de la ora 19 și tot la Casa de Cultură a Sindicatelor. Ansamblul „Feel The Rhythm”, alcătuit din percuţioniştii Paul Luculescu, Sorin Rotaru, Alexandru Stroe, Lucian Simon şi Alexandru Badea, va interpreta lucrări de Astor Piazzola, Máximo Pujol, Minoru Miki, Sigfried Fink, Jovan Zivcovic și Emmanuel Séjourné.

Membrii ansamblului revin pe scena filarmonicii piteştene după patru ani.

În deschidere va evolua ansamblul de percuţie al Liceului de Artă „Dinu Lipatti” din Piteşti, clasa profesorului Constanţa Filip. Menționăm că Paul Luculescu şi Constanţa Filip sunt artişti intrumentişti percuţie la Filarmonica Piteşti. (Sursă foto: Filarmonica Pitești)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90