930×122 CAPRA 5

delia diaconescu

CONCERT EXTRAORDINAR ÎN PITEȘTI

Filarmonica Piteşti vă invită la un nou concert simfonic, eveniment care va avea loc diseară, cu începere de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Citiți și: Pitești: Tânăr surprins în timp ce executa manevre periculoase în trafic

Orchestra simfonică a Filarmonicii, dirijată de Mircea Holiartoc, va interpreta Franz LisztRapsodia Ungară nr. 2, Antonin DvorakDans slav în Do major, op. 46, nr. 1, Furian și Dans slav în mi minor, op. 72, nr. 2, Starodavny și Manuel de FallaDansul focului din Amorul vrăjitor și Dans spaniol din La vida breve. În prima parte a programului va fi interpretat Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor, op. 47, de Jean Sibelius, solistă fiind violonista Delia Diaconescu.

Delia Diaconescu a început studiul viorii la şapte ani, continuând ulterior la Liceul „Dinu Lipatti” din Bucureşti şi Universitatea Naţională de Muzică, la Facultatea de Interpretarea Muzicală, secţia vioară. A urmat cursuri de master în Verona şi studii de specialitate la Academia Pianistica Internazionale din Imola, Italia. Deţine numeroase premii în ţară şi în străinătate, având o bogată activitate concertistică în România şi Italia. Va cânta pentru a doua oară cu orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti.

Citiți și: Poliție în Pitești, pe autostradă și un drum național! Ce se întâmplă

Absolvent al Liceului de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara, secţia pian, şi al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea compoziţie şi dirijat, Mircea Holiartoc (foto 2) are şi studii de master la aceeaşi universitate de prestigiu. Membru al Uniunii Compozitorilor din România și asistent universitar la Facultatea de Arte din Galaţi, a dirijat toate orchestrele simfonice din ţară, fiind apreciat ca unul dintre cei mai buni dirijori ai generaţiei tinere.

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90