New Profesional Consult 930 x 122

ceaikovski

DIRIJOR DIN CHIȘINĂU, LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti organizează joi, 18 februarie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic „Ceaikovski”.

Citiți și: Exclusiv. Tragedie în Pitești: Tânără de 34 de ani decedată subit. Avea un copil de 3 ani

Dirijorul Valentin Doni şi pianistul Vlad Dimulescu vor reveni alături de orchestra simfonică a instituţiei. În program: Piotr Ilici Ceaikovski – Concert nr. 1 pentru pian şi orchestră în si bemol minor şi Simfonia nr. 4 în fa minor.

Dirijor permanent al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, Valentin Doni (foto) a absolvit Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chişinău, secţiile dirijat orchestră de muzică populară, compoziţie şi teoria muzicii. S-a perfecţionat ulterior în Paris, la Conservatorul Naţional „Rueil-Malmaison”. Lector la Institutul de Arte pe care l-a absolvit, Doni a fost contrabasist în orchestra de muzică populară „Mărţişor”, dirijor al orchestrei de muzică populară „Folclor” a Radioteleviziunii și dirijor al orchestrei simfonice a Filarmonicii Naţionale. Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Chişinău, este recunoscut ca dirijor şi compozitor.

Citiți și: Sancțiuni mari pentru oamenii care nu fac acest lucru

Solistul concertului, cu rădăcini de familie în Vlădeşti, Argeş, Vlad Dimulescu s-a născut în Braşov, acolo unde a și început studiul pianului la Liceul de Muzică. A continuat studiile la Conservatorul de Muzică „C. Porumbescu” din Bucureşti, la clasa prof. univ. dr. Constantin Ionescu-Vovu. În prezent este şeful catedrei de pian principal la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. A susţinut numeroase concerte în majoritatea centrelor muzicale ale României, colaborând cu dirijori de renume din ţară (Iosif Conta, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Emil Simon, Emanuel Elenescu, Ilarion Ionescu-Galaţi, Ludovic Bacs, Petre Sbârcea, Ovidiu Bălan și Richard Oschanitzky) şi din străinătate (Eduard Serov, Peter Fanger, Jing Wang, Daisuke Soga, Bruno Martinotti, Gudmundur Emilsson, Tateo Nakajima, Juan Jose Olives, Enyo Ferraris, Massimiliano Caldo și Roberto Salvalaio). Este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale: „George Enescu”, Vina del Mar (Chile), „Gh.Dima”, Premiul A.T.M. şi altele. A concertat în Polonia, Italia, Germania, Spania, Portugalia, Grecia și Bulgaria.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3