New Profesional Consult 930 x 122

dirijor

DIRIJOR SUD-COREEAN, APLAUDAT FURTUNOS ÎN PITEȘTI

Filarmonica Pitești a oferit aseară un concert excepțional. Melomanii veniți la Casa de Cultură a Sindicatelor au avut ocazia să asculte pagini muzicale semnate de Mozart, Vivaldi, Haydn și G. Păunescu. Și-au dat concursul orchestra Filarmonicii, corniștii Petrea Gîscă și Mihai Sîrbu și dirijorul sud-coreean Choi Yong Shin, aflat în premieră în Pitești.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

La cât de bine a fost primit de public, suntem convinși că Choi Yong Shin va reveni pe scena Filarmonicii noastre. La finalul concertului dirijorul sud-coreean a fost aplaudat furtunos și în picioare minute în șir. De asemenea, a fost răsplătit și cu flori. Galant, Choi Yong Shin a oferit florile, la rândul său, doamnelor și domnișoarelor din orchestră. După ce le-a mulțumit spectatorilor în limba engleză, dirijorul li s-a adresat la sfârșit în românește: „La revedere!”

Choi Yong Shin a desluşit arta dirijatului la Universitatea Chung-Ang, absolvind cursurile de compoziţie şi dirijat cor şi orchestră. Şi-a perfecţionat studiile în domeniu în Statele Unite ale Americii, Italia, Japonia şi în România, alături de maestrul Dumitru Goia. În prezent este doctorand al Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

“Suntem onoraţi că am fost invitaţi! Venim pentru a doua oară în această formulă, în timp ce eu sunt pentru a patra oară în Pitești. Aveți un public extraordinar de cald şi de primitor şi o orchestră pe măsură. Ne bucurăm foarte mult că am colaborat şi sper că a fost un concert reuşit.”, a spus după concert cornistul Petrea Gîscă, conferenţiar universitar doctor la Universitatea de Artă din Iaşi. „A fost un program frumos. Ne bucurăm că am colaborat cu dirijorul din Coreea! Orchestra este bună! Sperăm să revenim cât mai curând în Piteşti, ne face o mare plăcere.”, a afirmat, la rândul său, Mihai Sîrbu, prim cornist, solist şi manager al Filarmonicii din Botoşani.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3