930×122 CAPRA 5

    EXCLUSIV! Ce-l leagă pe Ștefan Bănică de Pitești? „Liceenii” și… Dacia!

    Pe 16 noiembrie, de la ora 19:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești Ștefan Bănică va susține un concert extraordinar în cadrul turneului național „Alerg printre stele”. În exclusivitate pentru ePitești, partener media al evenimentului, Ștefan Bănică spune ce amintiri îl leagă de orașul nostru. Nu puțini le află acum în premieră.

    „De Pitești mă leagă primul meu spectacol cu “Liceenii”, cred că prin ‘87, dacă îmi aduc bine aminte, la Sala Sporturilor, care era arhiplină, plus încă vreo 3.000 de oameni care stăteau pe afară. Reacția publicului m-a șocat atunci, pentru că nu apărusem niciodată în fața atâtor oameni! Era o isterie continuă, în care ne uitam unii la alții și nu știam ce să mai facem, chiar dacă noi (eu și colegii mei din film) veniserăm pregătiți cu niște poezii, monoloage, majoritatea eram actori. Știu că Pitești este orașul lalelelor, că e orașul lui Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai mari fotbaliști români ai tuturor timpurilor, și că mi-am petrecut câteva zile bune prin fabrica de autoturisme Dacia atunci când eram fericitul posesor al unei Dacii 1300. Ha, ha!”, își amintește amuzat Ștefan Bănică.

    Tot datorită filmului „Liceenii” a avut parte și de cel mai „tumultos” public, mai ales pentru acele vremuri. În Bacău. „Cea mai mare „isterie”, din ce îmi amintesc, cred că a fost tot cu un spectacol cu “Liceenii” la Teatrul de Vară din Bacău, acolo unde vom merge și în acest turneu, “Alerg printre stele”. Țin minte că era o mare de oameni în fața teatrului, poate vreo 8.000-10.000, nu mai știu exact. Iar ca să ieșim din teatru, să facem 20 de metri până la mașină, a durat o oră! Oricum, era un paradox pentru acea vreme, pentru că, practic, eram niște copii normali, care trăiau normal, ca orice om obișnuit într-o țară comunistă, dar care atunci când mergeau la un astfel de spectacol întâlneau niște oameni care se comportau de parcă eram vedete la Hollywood! Și atunci discrepanța între viața normală pe care o duceam și ceea ce se întâmpla la un spectacol de genul acesta era uriașă”, spune Ștefan Bănică în exclusivitate pentru ePitești.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3