EcoMoto 930×122

FELICIA_FILIP

Felicia Filip, pe scena Filarmonicii Pitești!

Filarmonica Piteşti închide stagiunea a şasea printr-un concert vocal-simfonic eveniment, „Cluster Chorus”, care va avea loc joi, 20 iunie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Silviu Deaconescu, soprana Felicia Filip, mezzosoprana Andra Bivol Costea, tenorul Alfredo Pascu, violonistul Mădălin Sandu, soliştii Daniela Hodojeu, Alexandru Ionescu şi Robert Sima vor interpreta arii celebre din „Aida”, „Trubadurul”, „Nabucco”, „Forţa destinului”, „Traviata”, „Carmen”, „Ţara surâsului”, „Thaïs” şi „Cenuşăreasa”.

Coruri celebre care au făcut istorie vor fi aduse la rampă de Corala bărbătească „D.G.Kiriac” din Piteşti (dirijor George Paraschivescu), de Corala „Ion Ionescu” din Topoloveni (dirijor Ion Isăroiu), de Corala „Orfeu” din Curtea de Argeş (dirijor Alexandru Ionescu), de Corul „Fantasia” din Bascov (dirijor Valentina Iorga) şi de Corul Şcolii Populare de Artă (dirijor Andra Bivol Costea).

Soprana Felicia Filip a început studiile muzicale ca violonistă la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Piteşti, orientându-se ulterior către canto, la clasa profesoarei Cornelia Voica (Şcoala Populară de Arte Piteşti). A absolvit apoi Conservatorul din Bucureşti, la clasa profesoarei Georgeta Stoleriu. Solistă a Teatrului liric din Braşov şi a Operei Naţionale din Bucureşti, Felicia Filip are o carieră naţională şi internaţională de succes. A cântat pe marile scene ale lumii și deţine un repertoriu vast de operă, operetă, lieduri şi muzică vocal-simfonică, susţinând spectacole şi concerte cu soliştii Monserrat Caballe, Roberto Alagna, Francesco Araiza, Juan Pons, Franco Farina, Salvatore Fisichella, Marcelo Alvarez și Fabio Armiliato. În urma interpretării rolului din Traviata, a fost numită de presa de specialiate „regina Traviatei”. Este prima soprană din România care a cântat cu o trupă rock, asemeni lui Montserrat Caballe cu Freddie Mercury. A realizat un album de rock simfonic împreună cu formaţia Iris, intitulat „Athenaeum”.

Cetăţean de onoare al Piteştiului, soprana Felicia Filip revine la Filarmonica Piteşti, fiind prezentă aici pentru prima oară pe 25 mai 2007, la concertul inaugural.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90