Donaris 930 x 122

    Jazz

    Jazz Bourbon Unit

    Filarmonica din Piteşti ne-a oferit astă seară un concert de jazz. Chiar dacă jazzul nu intră în sfera muzicii simfonice este bine ca din când în când să avem ocazia şi a promovării unei muzici alternative la muzica grea cum i se mai spune şi să intre în aria spectacolului distracţiei de bună calitate.

    Şi seara de 4 aprilie ne-a ocazionat un spectacol de bună calitate. Câtă diferenţă faţă de acum două săptămâni cu Iana şi cei trei tenori play-back, care confundaseră spectatorii amatori de muzică bună cu cei care frecventează enormul show hit numit Cazanul lui Petrică.

    Jazz Bourbon Unit este o orchestră de tineri care iubesc jazzul şi nu numai. Spectacolul mi-a amintit de deceniul 9, când mergeam regulat la Festivalul de Jazz de la Sibiu, ca singur spectacol de mare calitate care se putea urmări în vremuri vitrege. Orchestra prezentă la Piteşti îşi desfăşoară activitatea în principal în Bucureşti şi Sibiu.

    Jazz Bourbon Unit este formată din Alexandru Şveţ pianist şi şeful formaţiei, originar din Breaza,  Sebi Joo basistul formaţiei din Sfântul Gheorghe, Andrei Marcovici toboşarul formaţiei, singurul sibian din formaţie. Trupa este completată de frumoasa şi talentata vocalistă Simona Chiriţă.

    S-au cântat standarde celebre din Cole Porter, Irving Berlin, Chick Correa şi alţii. Au fost interpretate în acorduri jazzistice piese celebre pop şi rock. A fost un show fusion în care a primat calitatea interpretării. Spectatorii receptivi au aplaudat cu entuziasm un show deosebit.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3