EcoMoto 930×122

    opereta

    Operetă la Piteşti

    Astă seară la Filarmonica din Piteşti am avut prilejul să urmărim un spectacol 100% piteştean. A fost pusă în scenă opereta spaniolă, zarzuela La Corte de Faraon.

    Povestea operetei este veterotestamentară adică se inspiră din Biblia Vechiului Testament. Este povestea femeii lui Putifar, un episod al vieţii foarte faimosului Iosif care şi-a adus pe toţi ai lui în Egipt. Femeia generalului Putifar, Lota este atrasă de Iosif (Jose în operetă). Fiind refuzată la avansurile erotice oferite lui Iosif, Lota îl acuză pe Jose de viol, dar scapă reuşind să desluşească visurile Faraonului.

    Am recunoscut în roluri pe componentele corului Filarmonicii care au interpretat cu multă dăruire partea lor muzicală şi dansabilă.

    A ieşit în evidenţă Andra Bivol Costea cea mai talentată coristă şi solistă a corului Filarmonicii în rolul Lotei. O bună voce şi prezenţă sprintenă în partitură a avut baritonul Marius Bălan în rolul Iosif. O bună şi aplaudată prezenţă scenică a avut şi Adina Sima în rolul dansatoarei babiloniene cu voce de contralto.

    Trebuie subliniată partitura pianistică susţinută de Shwan Sebastian

    A fost un spectacol care a marcat străduinţele  locale de a crea evenimente muzicale diferite de concertele filarmonicii, chiar dacă uneori,fatalmente, s-au remarcat şi accente de brigadă.

    Salutăm însă eforturile meritorii ale ansamblului piteştean de a oferi publicului prezent în număr mare o interesantă diversificarea muzicală.

     

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90