NOR CURIER 930X122

    Philarmonia

    Philarmonia la Piteşti

    Orchestra Philarmonia a fost fondată în 1983 de maestrul Nicolae Iliescu. Din muzicienii originali am depistat doar doi, restul fiind muzicieni tineri. Philarmonia este o orchestră de coarde care are 19 instrumentişti, viori, viole, violoncel şi contrabas.

    Programul a fost deschis de Pastorale bănăţene de Doru Popovici, azi 17 februarie fiind ziua sa de naştere. Este o piesă care cuprind şi motive inspirate din folclorul acestei zone.

    A urmat Arcangelo Corelli, născut tot azi 17 februarie în 1653. Piesa interpretată este o bucată clasică a barocului muzical fiind o bucată muzicală de divertisment Sarabandă gigă, badinerie.

    Divertismentul KV 136 în Re major de Mozart este o piesă strălucitoare care face parte din grupul de lucrări numit Simfoniile Salzburgului. Începe cu un însufleţit Allegro, un încântător Andante în partea de mijloc şi se termină cu un strălucitor Presto. Această piesă a umplut de încântare pe spectatorii care au aplaudat cu însufleţire.

    În final ni s-a oferit un alt concert de coarde Serenada de Dvorak. Este o piesă în cinci părţi unde nota dominantă o dă valsul din partea a doua care  dă lucrării un  aer aristocratic şi vetust.

    A fost din nou o seară muzicală interesantă la Piteşti.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90