New Profesional Consult 930 x 122

    Vioara lui George Enescu, live pe scena Filarmonicii!

    Filarmonica Piteşti organizează joi, 14 noiembrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul concert simfonic extraordinar al stagiunii.

    Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Radu Postăvaru şi violonistul Gabriel Croitoru vor interpreta A. Borodin – Dansuri polovţiene, P. I. Ceaikovski – Concert pentru vioară şi orchestră şi Rimski-Korsakov – Simfonia nr. 2 op. 9 Antar.

    Născut într-o familie de muzicieni (mama, artist liric, tatăl, contrabasist), Radu Postăvaru a dirijat pentru prima oară la cinci ani! A absolvit pianul la Liceul de Muzică „Octav Băncilă” şi Conservatorul „George Enescu”, ambele din Iaşi, şi Academia de Muzică din Bucureşti. A studiat cu personalităţi ca Ion Baciu, Ovidiu Bălan, Horia Andreescu și Vasile Spătărelu. A urmat cursuri de măiestrie artistică în Germania, la Berlin. A participat la festivaluri de pian şi dirijat şi la concursuri de compoziţie în ţară şi în străinătate, în Germania, Franţa, Italia, Spania, Cehia.  Are înregistrări în studiourile şi sălile de concert din toată lumea. Acum este dirijor al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti. Radu Postăvaru a mai concertat cu Filarmonica Piteşti în aprilie 2010.

    Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Gabriel Croitoru are în palmares, ca solist, sute de concerte cu filarmonicile din ţară, dar şi din străinătate, acompaniat de orchestre celebre, inclusiv de London Royal Philharmonic, Monte Carlo Symphony și Lyon Symphony. Apreciat pentru tehnica sa de însuşi Yehudi Menuhin, Croitoru cântă din 2008 la vioara Guarneri Del Gesu care i-a aparţinut marelui compozitor George Enescu.

    Ţinând cont că este un concert extraordinar (prin valoarea deosebită a dirijorului şi a solistului), preţul unui bilet este mai mare ca de obicei: 50 de lei, respectiv 30 de lei, în funcţie de categoria locului. Abonamentele rămân valabile.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90