930×122 CAPRA 5

cristina anghelescu

VIOLONISTĂ DE 5 STELE, PE SCENA FILARMONICII PITEȘTI

Joi, 16 octombrie, la ora 19, Filarmonica Pitești programează la Casa de Cultură a Sindicatelor un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Johannes Brahms. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Alexandru Ganea şi solista Cristina Anghelescu vor interpreta Concert pentru vioară şi orchestră şi Simfonia nr. 3.

Citiți și: Este haos pe Drumul Expres! Sute de mașini blocate în trafic, acum!

Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, Cristina Anghelescu a început studiul viorii la şase ani, primul mentor fiindu-i chiar tatăl său, violonistul Aurelian Anghelescu. De-a lungul anilor violonista s-a impus pe scenele muzicale din întreaga lume. Dintre concursurile câştigate se disting cele din Italia, Franţa, Finlanda, Rusia și Chile. Încă din timpul studenţiei a concertat cu orchestre de marcă în săli renumite din Berlin, Moscova, Madrid, Helsinki, Praga sau Londra. A susţinut recitaluri şi concerte în toate ţările Europei, în America de Sud şi de Nord și în Africa de Sud. Solist-concertist al Formaţiilor Muzicale Radio, violonista Cristina Anghelescu a făcut numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând şi pe CD-uri. A mai concertat la Filarmonica Piteşti în 2010 şi 2011, unul dintre concerte fiind alături de fiica sa, violonista Ioana Goicea.

Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală (specializări vioară şi muzică de cameră), şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră, la clasa conf. univ. dr. Dumitru Goia). Tot la Academia de Muzică a finalizat studiile de master la vioară şi de muzică de cameră şi de perfecţionare dirijat orchestră cu Sabin Pautza. Este doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În prezent este lector universitar şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B. A susţinut concerte cu Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova şi cu orchestra Teatrului Muzical din Galaţi. A colaborat cu filarmonicile din Sibiu, Botoşani, Craiova, Giurgiu, Târgovişte, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Bacău și Chișinău. (Foto: artline.ro)

Citiți și: Accident devastator, azi-noapte, în Centrul Piteștiului

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3