930×122 CAPRA 5

descoperire

doctor_stetoscop

DESCOPERIRE DE SENZAȚIE A MEDICILOR DE LA INSTITUTUL FUNDENI

Cercetătorii români de la Institutul Clinic Fundeni, alături de colegi de-ai lor din Statele Unite ale Americii, Singapore și Thailanda, au descoperit patru mutații genetice care sunt implicate în apariția și dezvoltarea cancerului căilor biliare.

Citiți și: Descoperire macabră pe un câmp lângă Autostrada București – Pitești

Profesorul Irinel Popescu, șeful Clinicii de Chirurgie și Transplant Hepatic a Institutului de la Fundeni, precizează că descoperirea i-ar putea ajuta pe doctori să depisteze tumorile în faze incipiente. „Acest lucru va permite să se facă profilul genetic al fiecărui pacient, să se diagnosticheze precoce, să se facă un prognostic al bolii şi să existe o terapie personalizată”, explică Irinel Popescu, citat de Mediafax. Cercetările au durat zece ani și au fost realizate la Institutul Clinic Fundeni și în laboratoare din SUA și Singapore.

Cancerul căilor biliare este o formă extrem de rară și letală de cancer hepatic. Potrivit specialiștilor, decesul survine în maxim doi ani de la apariția bolii în organism.

Citiți și: Pitești. Proiect medical de o maximă importanță!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3