930×122 CAPRA 5

Arges

PREMII CU CÂNTEC LA MUZEUL JUDEȚEAN

În amfiteatrul Muzeului Județean Argeș a avut loc astăzi cea de a patra ediţie a festivităţii de decernare a premiilor pe care muzeul le acordă pentru întreaga activitate în domeniul Istoriei şi Ştiinţelor Naturii.

Citiți și: Oameni împietriți de frică la Vidraru! Un urs era „alergat” de o mașină pe baraj

Pentru ca atmosfera să fie cât mai plăcută, un grup de colindători a încântat publicul prezent la eveniment.

De departe cel mai apreciat a fost Dan Zamfirescu (foto 2), personalitate argeşeană care a contribuit la istoria literaturii române vechi. „Aţi avut curajul să îi daţi un premiu lui Dan Zamfirescu! Sper să nu plătiţi scump pentru această treabă! Sunt fericit că îmi daţi acasă această bucurie! Să nu mai zică nimeni că sunt născut în Bucureşti, că sunt născut la Filantropia… Eu sunt Dan din Popeşti, Căteasca, nu sunt din  Bucureşti! Am dus bătălia de 28 de ani ca să punem Argeşul în istoria universală, am contribuit… E mândria pe care o împărţim – să punem la loc cea mai mare victorie a românilor, victoria de la Rovine, care a salvat Europa, a garantat Renaşterea şi ne-a dat istoria noastră pe 600 de ani”, a spus istoricul.

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

Dan Zamfirescu a obţinut premiul Opera Omnia pentru istorie.

Celelalte premii pentru anul 2013 sunt următoarele: premiul „Radu Stancu pentru ecologie”: volumul lui Gh. Cristian Popescu ,,Dreptul mediului şi politici de mediu”, Editura Semne, Bucureşti, 2012, premiul Opera Omnia pentru întreaga operă ştiinţifică în domeniul biologiei: Aurel Popescu, Institutul de Biologie din Bucureşti, premiul de istorie veche: Daniel Spânu, ,,Tezaurele de aur şi argint dacice”, Simetria, 2012, premiul pentru evul mediu: Lucia Constantin Palade, ,,Ţara Românească şi marile puteri vecine în veacul al XV-lea”, 2012, premiul „Ioan Răuţescu” pentru monografii: Sergiu Nicolăescu, ,,Dicţionar subiectiv de literatură Argeş”, Editura Ordessos, 2013 și premiul „Valeriu Florin Dobrinescu” pentru istorie contemporană: ,,Stenogramele guvernării Constantin Sănătescu”, Marcel Dumitru Ciucă, vol. II, Editura Saeculum, Bucureşti, 2012. Premiile au fost înmânate de Spiridon Cristocea, directorul Muzeului Județean, și de Constantin Polexe, vicepreședinte al Consiliului Județean.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90