930 x122 grota rece

delir-225x300

Delir în doi trei…câţi vrei de Eugene Ionesco

Anual Teatrul Davila organizează un festival al teatrelor de studio. Recunosc că nu am văzut toate spectacolele cum o face anual prietenul meu Cristi Sabău dar aleg câteva dintre ele. Ai ocazia să vezi teatru adevărat nu şarjele cabotine ale trupelor bucureştene venite în provincie să distreze pe ghiolbani.

Azi 21 noiembrie la Sala Atelier a teatrului redenumită Liviu Ciulei după autorul amenajări acestei săli am văzut Ionesco. Piesa a fost pusă în scenă la Teatrul Independent Sala Mică din Cluj în colaborare cu Sala Fabrica de Pensule (!!!?). Regia şi scenografia aparţin Mihaelei Panainte, textul tradus de Ana Maria Chinan şi actorii sunt Maria Hibovki de la Tandem Piatra Neamţ şi Emanuel Petran de la Naţionalul clujean.

Este o piesă cu doi actori un el şi o ea.  Este piesa crizei de cuplu cu delirul verbal suprarealist ionescian. Ea  şi el regretă concubinajul sordid visând contrafactual la fostele mariaje, ea cu plăpumar cu care ar fi avut copii şi el ieşit din relaţia anterioară printr-un divorţ. Un pasaj mi-a reamintit de Caragiale, resursă a teatrului ionescian. Ne aflăm în plin delir al acestui suprarealist cuplu Efimiţa – Conu Leonida terorizaţi de o presupusă agresiune exterioară locuinţei lor. Interpretarea este foarte în spiritul ionescian, actorii sunt dezinvolţi delirând cu textul acestuia. Cuplul a binemeritat aplauzele. Aş menţiona excelenta traducere a Anei Maria Chinan al acestei piese.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3