930 x122 grota rece

Iubitul meu …Leonard după opera lui Leonard Cohen

Este un spectacol inspirat de opera poetică şi muzicală a lui Leonard Cohen. Pusă în scenă de Mona Gavrilaş cu actriţa Diana Giubernea de Fundaţia de Artă Teatrală Bucureşti, recitând versurile lui Leonard Cohen. Observ că aualtproliferat după Revoluţie micile proiecte teatrale cu piese care necesită o scenografie minimalistă puse în scenă în locuri neortodoxe, baruri, beciuri, etc.

Pe scenă este numai actriţa Diana Giubernea, un scaun pe care se află un scaun cu haină la două rânduri şi o pălărie care-l evocă pe autorul baladelor. Diana recită versurile lui Cohen acompaniată din când în când de cântecele lui Cohen. Şi Cohen scrie şi cântă de spre viaţă, despre dragoste, moarte, despre condiţiile sociale, despre Canada , ţara lui natală, despre condiţia de fi evreu, negru, sau orice alt minoritar.

Diana Giubernea reuşeşte să redea frumuseţea şi  dramatismul acestor  versuri. Şi în final actriţa invită pe spectatori să danseze pe superba melodie Dancing till the End of Love interpretată de Cohen.

Diana Giubernea şi Mona Gavrilaş sunt cunoscute şi pentru puneri în scenă îndrăzneţe şi controversate precum  Monologurile vaginului,Ostinato, etc. Spectatorii piteşteni au trebuit să aştepte peste o jumătate de oră până să înceapă piesa din cauza unor probleme tehnice. Se pare că după desfăşurarea ei care cuprinde doar recitative din opera lui Leonard Cohen unii spectatori s-au plictisit şi au început să părăsească sala.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3