EcoMoto 930×122

    dan_puric_1

    Piteștenii, buluc la Dan Puric

    dan_puricdp3

    Actorul Dan Puric a făcut în această seară o baie de mulțime, la Pitești. Aproape 1000 de persoane s-au înghesuit la conferința Despre martiri, pe care acesta a susținut-o pe scena de la Casa Sindicatelor. Intrarea liberă i-a făcut însă pe unii să se întoarcă din drum, deoarece sala a devenit arhiplină. Întâlnirea cu autorul volumelor Cine suntem si Omul frumos a avut loc cu începere de la 18.00 și a durat mai mult de două ore.

    One man show a surprins de data aceasta printr-un limbaj colocvial, plin însă de profunzime. Dan Puric s-a confesat în fața auditoriului, făcându-l pe acesta să participe iindirect la lupta pentru păstrarea demnității neamului românesc. Cunoașterea și cinstirea celor care au pătimit pentru ca astăzi să trăim într-un stat liber este o datorie morală care îi revine fiecăruia dintre noi. Actorul a vorbit de la creștin la creștin, Experimentul Pitești fiind tema principală a monologului său. Reeducării prin tortură din timpul comunismului i se opune, în viziunea lui Dan Puric, conștiința de sine și curățenia sufletească. Discursul, în 90% cu accente grave, a alternat de minune cu pauzele în care spectatorii au rîs în hohote.

    Evenimentul a fost organizat de Fundația Sfinții Închisorilor, în colaborare cu Consiliul Județean Argeș, cu Centrul de Conservare și Păstrare a Patrimoniului Cultural Argeș, dar și cu participarea a o serie de ziare și televiziuni locale. Printre cei care au sponsorizat acțiunea s-a numărat omul de afaceri Gigi Axinte, acesta venind la spectacol împreună cu Dan Puric.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90