EcoMoto 930×122

teatru_de_copii

Teatru de copii şi tineret, azi, la Muzeul Goleşti

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti organizează astăzi în parcul domeniului feudal al Goleştilor, începând cu orele 12.30, Festivalul teatrului de copii şi tineret – Lumea satului, ediţia a II-a.

Obiectivul general al acestui proiect este promovarea talentului tinerilor artişti, prin crearea unui cadru organizat de manifestare, dar şi apropierea de simbolurile şi tradiţiile cu care satul se mândreşte şi se identifică, în lume, alături de alte valori populare.

 

Atragerea elevilor către poveştile tradiţionale, descoperirea şi învăţarea acestora reprezintă modalităţi de perpetuare a culturii populare, care sunt cunoscute din ce în ce mai puţin, în special, în rândul tinerei generaţii din zonele urbane.

În cadrul manifestării, vor fi prezentate scenete sau monologuri ce au ca temă principală subiecte din satul tradiţional, reflectate în creaţii populare, scrierile lui: Petre Dulfu, Ion Pribeagu, George Coşbuc, Lucian Blaga, dar şi adaptări după Fraţii Grimm, H. C. Andersen. Boierul şi Păcală, Calul lui Guţă, Păcală şi Tândală, La oglindă, Ioana şi cucoana, De-o prună sau de două? sunt câteva dintre scenetele care vor fi susţinute de participanţi.

La festival, vor participa elevi de la şcolile: nr. 2 „Ion Minulescu”, nr. 8, nr. 14 „Alexandru Davila”, din Piteşti, de la grădiniţa şi şcoala „Radu Golescu”din Goleşti, şcoala Miceşti şi de la Palatul Copiilor – Filiala Topoloveni.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3