930 x122 grota rece

aschiuta

TEATRUL AȘCHIUȚĂ, TURNEU ÎN FORȚĂ ÎN ȚARĂ ȘI STRĂINĂTATE

Cea de-a 65-a stagiune a teatrului piteștean pentru copii și tineret „Așchiuță” se află pe ultima sută de metri. Este un final de stagiune intens pentru micul și inimosul colectiv al teatrului, care cuprinde, pe lângă spectacolele obișnuite de la sediu, participarea consecutivă la patru festivaluri importante.

Citiți și: Gentea anunță o nouă investiție majoră în Pitești!

Astfel, în aceste zile trupa Teatrului „Așchiuță” se află în Galați, la ediția a XXIII-a Festivalului Internațional de Animație ”Gulliver”, cu spectacolul Albă ca zăpada și cei șapte pitici.

Aceeași producție va fi prezentată, la invitația Teatrului „Țăndărică”, în București, pe 2 iunie, la Festivalul ”Teatru, stradă și copil”. Între 3 și 5 iunie Teatrul „Așchiuță” va face spectacol în Brașov cu Scufița Roșie, cu ocazia primei ediții a Festivalului de Teatru pentru copii „Arlechino”.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Pe 6 iunie trupa de la „Așchiuță” va merge în Spania, acolo unde va participa la Festivalul „Titiricuenca 2015” cu spectacolul Așchiuță în povești. Este un spectacol care a fost adaptat și va fi jucat în limba spaniolă.

De asemenea, la sfârșitul lunii iunie va avea loc a doua întâlnire din proiectul Așchiuță 3D, prin care sunt promovați pe o scenă profesionistă copiii și tinerii argeșeni care au confirmat prin talentul lor că au calitate și valoare artistică.

Prin toate acestea Teatrul „Așchiuță”, condus impecabil de managerul și actorul Florin Dumitru (foto 2), reprezintă cu cinste Piteștiul și Argeșul în țară și în străinătate. Este un argument în plus, dacă mai era nevoie, ca administrația județului să aloce degrabă banii necesari pentru renovarea clădirii de pe Strada Mare în care funcționează Teatrul. Rămâne ca promisiunile conducerii Consiliului Județean în privința renovării clădirii, care se află într-o stare de degradare periculoasă pentru toți cei care trec pragul acestei importante instituții de cultură, să se materializeze urgent.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90